ANWB kampeerdagen onderscheidt zich als kindvriendelijk

De eerste dag van de ANWB kampeerdagen is afgesloten met 5000 bezoekers.  Dat zijn er 2000 minder dan vorig jaar, maar toen was de entree gratis bij voorinschrijving. Frank Jacobs, hoofd van de kampeerzaken binnen de ANWB, blikt redelijk tevreden terug; “Wat opvalt bij onze beurs is dat de ouders hun kinderen meenemen; en dat zie je op de andere kampeerbeurzen nauwelijks. Families blijven de belangrijkste doelgroep voor kampeervakanties.”

De standhouders merkten zaterdag dat vooral de ochtend lekker druk was. Na 14.00 uur liep het bezoek wat terug. Ondanks het zonnige weer, waaide er een gure wind over het terrein; Wellicht was dat de oorzaak van een vervroegd vertrek van de verkleumde kinderen?

Kinderactiviteiten
De ANWB kampeerdagen besteed veel aandacht aan kinderen. Bewust is er dan ook voor gekozen om kinderen t/m 14 jaar gratis toegang te verlenen.  Het jeuglidmaatschap van de ANWB, bekend onder de naam ‘ANWB Explorers’ presenteert op de beurs het programma ‘ANWB Inspectie kids’ dat zich o.a. richt op het inspecteren van campings. Op de zaterdag meldden 300 kinderen zich al aan voor deze club. Verder zijn er over het hele terrein allerlei activiteiten voor kinderen; o.a. shows, zeilen in een optimist, kampvuur, schminken, spelletjes, een klimwand, een springkussen, een voetbalmuur of waterskien. De activiteiten worden veelal aangeboden door de deelnemende campings. Daar is volgens Jacobs in de loop der jaren een goede wisselwerking ontstaan tussen de beurs en de deelnemers. De bezoeker kan daardoor meteen kennis maken met de activiteiten op een camping.

Hooispel bij Farm Camps
Hooispel bij Farm Camps

ANWB Explorers theater
ANWB Explorers theater

animatieteam Sprookjescamping
animatieteam Sprookjescamping

Zeilen
Zeilen

 

Vooruitblik op het komende kampeerseizoen
Een rondgang langs diverse campings gaf als beeld dat de start van het seizoen in Nederland vrij slecht is geweest. Vooral het lang aanhoudende koude weer en de relatief vroege Paasdagen, droegen daar aan bij. De boekingen voor het hoogseizoen liggen bij de meeste bedrijven nog iets achter in vergelijking met de situatie vorig jaar. Enkele positieve uitschieters zijn de wat grotere campings die onlangs hebben geïnvesteerd in nieuwe opvallende beleving en faciliteiten voor de bezoekers.
Frank Jacobs laat weten dat enkele touroperators die kampeerreizen naar Zuid-Europa aanbieden, duidelijk meer last hebben van de crisis: “Als zij de teruggang t.o.v. 2012 weten te beperken tot 10%, dan is deze groep al tevreden.”

Wat viel er verder op?

anwb kamperen 2013 - 037Nieuw: vakantie-rondreis met Staatsbosbeheer
Vanaf 1 april 2013 start het kampeerseizoen en is het mogelijk een rondreis door Nederland te maken met een Vintage Volkswagen T2camper. (Maar je kunt deze rondreis ook maken met eigen vervoer.) De overnachtingen vinden plaats op campings van Staatsbosbeheer. Afhankelijk van de lengte van het arrangement komt de bezoeker twee tot drie landschaptypes per rondreis tegen.
Op de vraag of Staatsbosbeheer dit soort producten (commercieel) mag aanbieden, laat de standbemanning weten: “We zijn geen overheidsorganisatie meer. Dus ja, dat mag. Het is alleen niet toegestaan om dit soort producten gesubsidieerd, en daarmee onder de marktprijs, aan te bieden.”
Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/rondreis

Eerste blik op de Trek-in junior
De duurzame trekkershut ‘Trek-in’ heeft er een klein zusje bij gekregen; de Trek-in junior. Tijdens de ANWB kampeerdagen werd het model voor het eerst aan een breed publiek getoond. Het opvallende model trok veel belangstelling van het publiek. De grote Trek-in is inmiddels geplaatst op de eerste campings, en de boekingsresultaten zijn boven verwachting. De eerste plaatsing op landgoed Barendonk is nu al voor het hele zomerseizoen zo goed als volgeboekt. meer info: http://duurzametrekkershut.wordpress.com/

trek-in junior
trek-in junior
Slaapplaats Trek-in junior wordt getest
Slaapplaats Trek-in junior wordt getest

 

Om 17.00 uur werd afscheid genomen van het publiek en was er tijd om te netwerken tijdens een gezellige barbecue.

De zondag is traditioneel de drukste dag van de ANWB kampeerdagen. Bovendien wordt ook ideaal weer verwacht voor een buitenactiviteit. (minder wind en hogere temperaturen dan op de zaterdag.)

Meer informatie: www.anwbkampeerdagen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *