ANVR lanceert ‘Changes in Tourism’ op Vakantiebeurs

Reisbrancheorganisatie ANVR, waarbij ruim 1400 reisbureaus en 200 touroperators zijn aangesloten, organiseert op woensdag 9 januari 2013 een inspirerende en innovatieve dag rond het thema ‘Changes in Tourism’. Prominente, nationale en internationale sprekers, waaronder Harold Goodwin, Taleb Rifai en Laurentien van Oranje, inspireren reisprofessionals om met respect voor milieu, mensen, natuur en cultuur aan een duurzamere toekomst van vakanties te werken.

Om duurzaam toerisme te bevorderen, zodat reizigers ook in de toekomst aantrekkelijke bestemmingen kunnen boeken, is het belangrijk om als reisagent en touroperator stappen te zetten op het gebied van duurzaam toeristisch ondernemen. De ANVR organiseert in samenwerking met
Initiatief Duurzame Handel, Vakantiebeurs, CELTOR (Centre for Leisure and Tourism Research), MVO Nederland en ECPAT Nederland deze dag en heeft een inspirerend programma samengesteld.

Dr. Harold Goodwin, professor Responsible Tourism Management aan de Leeds Metropolitan University is één van ‘s werelds topspecialisten op dit gebied. Hij biedt tijdens zijn presentatie op 9 januari de Nederlandse reisbranche praktische voorbeelden aan hoe als reisonderneming om te gaan met milieu- en sociaal-economische aspecten van het vakantie vieren.

Speciaal voor deze gelegenheid spreekt ook eregast mr. Taleb Rifai, Secretraris-Generaal van UNWTO, de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties, over de betekenis van duurzaam toerisme wereldwijd. Aansluitend zal de ANVR in zijn aanwezigheid namens haar touroperators en reisagenten de internationale ‘Global Code of Ethics for Tourism’ ondertekenen, waarbij het gaat om een juiste balans vinden tussen people, planet en profit.

Vervolgens wordt ‘Toekomstvisie 2025’ gelanceerd, waarin stapsgewijs door touroperators en reisagenten wordt gewerkt aan duurzamere reizen, zodat de kinderen van nu ook straks nog kunnen genieten van mooie bestemmingen.
‘Kinderen zijn de toekomst’ is een veel gehoorde uitspraak. Daarom wil de ANVR met deze toekomstige reizigers in debat. Hoe kijken zij naar de wereld? Waarover maken zij zich zorgen? Welke vragen en ideeën hebben zij voor de reisbranche? Over deze en andere vragen gaan kinderen op
9 januari o.l.v. Laurentien van Oranje -oprichter van de Missing Chapter Foundation (MCF)- in gesprek met CEO’s uit de reisbranche. De Missing Chapter Foundation brengt dialoog tot stand tussen besluitvormers, kinderen en jongeren rondom duurzaamheidvraagstukken.

Met 9 januari als startpunt is de ANVR de eerste Nederlandse brancheorganisatie die in 2013 een Raad van Kinderen, een van de kerninitiatieven van MCF, instelt.
Hiermee gaat de ANVR de ‘Toekomstvisie 2025’ op structurele manier spiegelen en de visie van de jonge generatie meenemen in de ontwikkelingen waarmee de reisbranche te maken heeft.
In de middag kunnen aanwezige reisagenten en touroperators een keuze maken uit de diverse workshops die worden gegeven.

Meer informatie: www.anvr.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *