Airbnb limiteert boekingen tot maximaal 16 personen en gaat feestjes verbieden

Airbnb neemt maatregelen om de verspreiding van Covid19 tegen te gaan. Wereldwijd komt er een ban op feestjes in accommodaties. Daarnaast wordt er een maximum van 16 personen in een accommodatie toegestaan.

Opvallend is dat Airbnb deze regels internationaal toepast, zonder te kijken naar de situatie in de specifieke regio. Naast de beperkingen die Airbnb toepast, dienen de aanbieder en boeker zich natuurlijk ook an de lokale regels en voorwaarden te houden.

Geen feestjes meer

De maatregel om geen feestjes meer toe te staan in verhuurobjecten heeft betrekking op 27% van de accommodaties. In 73% van de accommodaties is een verbod op feestjes al opgenomen in de huisregels van de betreffende accommodatie. Als stok achter de deur laat Airbnb weten dat overtreders worden geblokt voor toekomstige boekingen en dat er zelfs juridische vervolging mogelijk is.

Airbnb zegt in haar statement dat er bij overtredingen en klachten (uit de buurt) maatregelen genomen kunnen worden tegen de gasten, maar ook tegen de geregistreerde accommodatie.

Maximaal 16 personen

Ook de maatregel om maximaal 16 personen toe te laten heeft betrekking op slechts een klein deel van de accommodaties. (de grotere huizen). Omdat Airbnb inmiddels ook steeds vaker wordt gebruikt door professionele hotels en accommodaties wordt bekeken of er voor deze categorie (o.a. de boutiquehotels) een uitzondering kan worden gemaakt. Het maximeren van het aantal gasten is ook een maatregel om het lastig te maken om huizen als feestlocatie te gebruiken.

Meer informatie: https://news.airbnb.com/airbnb-announces-global-party-ban/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *