Acht Nederlandse Center Parcs parken ontvangen Green Key ‘Goud’-certificaat

Acht Nederlandse Center Parcs parken hebben gisteren het Green Key ‘Goud’-certificaat gekregen. Het Heijderbos, De Eemhof, De Huttenheugte, Het Meerdal, Limburgse Peel, De Kempervennen, Port Zélande en Park Zandvoort hebben allen de hoogst mogelijke certificering behaald.Parc Sandur in Drenthe volgt naar verwachting later.

Het Green Key-programma wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. De certificering van Center Parcs laat zien dat zij voldoet aan alle normen die Stichting KMVK heeft gesteld.

Volgens Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland, toont de certificering aan dat Center Parcs vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid: “Ik ben ontzettend trots op onze acht met goud gecertificeerde parken. Sinds onze oprichting zetten wij alles op alles om de natuurlijke rijkdom in onze parken te koesteren en te verrijken en tegelijkertijd goed te zijn voor mens, dier en natuur. Deze certificering is een prachtige erkenning voor de vele ‘groene en goede daden’ in onze parken. Het behalen van het hoogst mogelijke niveau van het internationale keurmerk Green Key is een weerspiegeling van de duurzame ambities van Center Parcs.”

“We zijn erg blij dat een toonaangevende speler als Center Parcs zich aansluit bij Green Key. Daarmee laat Center Parcs zien hoe serieus zij mens, klimaat, gastvrijheid en milieubewustzijn neemt. Het is erg bijzonder dat alle parken van Center Parcs die we tijdens strenge audits hebben getest een gouden certificering hebben verdiend”, vertelt Erik van Dijk, National Operator van Green Key Nederland. “Dat is een resultaat waarop zij enorm trots mag zijn én waarvan al haar gasten en de omgeving van de parken profiteren.”

Uitstekende score op duurzaamheid

Center Parcs voldeed als eerste bedrijf in de recreatiesector al aan de ISO 14001- en 50001-normen. Na de audits voldoen de acht gecertificeerde parken van Center Parcs nu ook aan de strenge normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hieronder vallen milieunormen als het registreren en besparen op het gebruik van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. Bovendien scoren de parken zeer goed op minstens 43 optionele criteria, waarmee zij voldoen aan de hoogst mogelijk norm. Bij deze normen gaat het bijvoorbeeld om duurzame maatregelen als de toepassing van alternatieve bestrijdingsmiddelen, het aanbieden van biologisch eten in restaurants en supermarkt en een minimaal gebruik van mono-verpakkingen. Ook vallen hieronder de energie- en waterbesparende maatregelen die Center Parcs heeft getroffen in de Aqua Mundo, haar activiteiten om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te ondersteunen, haar samenwerking met maatschappelijke organisaties als Stichting de Opkikker en de Missing Chapter Foundation en de organisatie van de Kids Climate Conference in samenwerking met WNF Nederland.

Bron: persbericht CenterParcs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *