Aanbod verblijfsaccommodatie gegroeid

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal verblijfsaccommodaties in een jaar tijd met 4% is toegenomen. Het betreft een momentopname, waarin het aantal  accommodaties in de maand maart 2013 vergeleken is met maart 2012. Vooral het aantal huisjesterreinen nam toe.

Aanbod verblijfsrecreatie

Landal waterpark Terherme (geopend in juni 2013)
Landal waterpark Terherme (geopend in juni 2013)

Bij de categorie groepsaccommodaties constateerden we al eerder dat de groepsaccommodaties binnen de bungalowparken voor een belangrijk deel niet worden toegerekend aan de categorie ‘Groepsaccommodaties’. Er zijn op vakantieparken in de praktijk veel nieuwe (semi-) groepsaccommodaties bij gekomen. (* de CBS cijfers over maart 2013 zijn voorlopige cijfers)

Groei per toeristische regio
Als we gaan kijken in welke toeristische regio de meeste groei heeft gekend, dan komen we uit op onderstaand overzicht:

Uit een andere recente tabel blijkt dat de vraag naar verblijfsaccommodaties in dezelfde periode heel licht is gestegen.

Meer informatie: www.cbs.nl

 

p.s. bij de eerste publicatie (heeft 15 minuten online gestaan) waren we uitgegaan van aantal geopende accommodaties. Dat bleek niet een juist totaalbeeld te geven omdat o.a. veel campings in maart nog gesloten zijn. De bovenstaande cijfers betreffen nu alle accommodaties (geopend en gesloten). Het aantal geopende accommodaties was in maart 2013 overigens 12% hoger dan in maart 2012. Dit kan aangeven dat veel recreatiebedrijven hebben besloten om hun seizoen eerder te laten beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *