53% van de toeristische bestemmingen wereldwijd houdt grenzen nog gesloten voor toerisme (d.d. 19/07)

De Covid-19 pandemie heeft een enorme schadepost opgeleverd voor de wereldwijde toeristische industrie. Uit een enquête op 19 juli door de UNWTO bleek dat in 40% van de toeristische bestemmingen de beperkende maatregelen inmiddels zijn versoepeld.

Dat zijn 22% meer bestemmingen dan op peildatum 19 mei. De UNWTO (Wereld Toerisme Organisatie) concludeert dan ook dat de beperkingen langzaam en heel voorzichtig worden verlicht.

Van de 115 bestemmingen die werden onderzocht bleek dat 88 hun grenzen al meer dan 12 weken hebben gesloten voor internationaal toerisme. De UNWTO schat dat er alleen al in de maand mei is er door de pandemie een schadepost is ontstaan van 320 miljard dollar. Daarmee is de schade nu al drie keer zo groot als de wereldwijde economische crisis in 2009.

Meer informatie: www.unwto.org

Ook Nederlanders reizen veel minder

Dat het internationaal toerisme aanzienlijk is gekrompen is ook af te lezen uit de cijfers van de Nederlandse luchtvaartsector. In de maand juni 2020 ontvingen de Nederlandse vliegvelden slechts 10% van het aantal passagiers (inkomend en uitgaand) t.o.v. dezelfde maand in 2019.

Meer informatie: www.cbs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *