4% groei van internationaal toerisme in eerste negen maanden

Ondanks de onrust op diverse plekken in de wereld is het aantal vakanties in de eerste drie kwartalen van 2016 met 4% gestegen naar 956 miljoen. Dit is een groei van 34 miljoen reisbewegingen t.o.v. dezelfde periode in 2015. Vooral het eerste e derde kwartaal droegen bij aan de groei van het aantal reizen.

souvenirshop amsterdamUNWTO (World Tourism Organisation) secretaris-generaal Taleb Rifai presenteerde de cijfers tijdens de World Travel Market in Londen: “Toerisme is een van de snelst groeiende sectoren wereldwijd, maar het is sterk onderhevig aan zowel daadwerkelijke als vermeende risico’s. Het is in het belang van de sector om goed samen te werken om risico’s voor toeristen zoveel mogelijk te beperken. Daarmee wordt vertrouwen opgebouwd zodat de sector verder door kan groeien.”

De regio Europa zag een groei van 2% in toeristische aankomsten in de periode januari – september 2016. Binnen Europa zijn er wel grote verschillen. Zo is er groei in de dubbele cijfers voor landen als Spanje, Hongarije, Portugal en Ierland. De grootste krimp in Europa komt op naam van Frankrijk, Belgie en Turkije. De groei per regio: Noord Europa (+6%), Oost Europa (+5%), West Europa (-1%), Zuidelijke Middellandse zeegebied (0%).

Bron: persbericht UNWTO

Eén reactie

  1. Utrecht is ook een flinke groei aan het doormaken, uit onderzoek blijkt dit jaar een plus van 11 % te gaan halen, mede door de tourstart, vele nieuwe hotels, bloggers en vloggers die over Utrecht schrijven, internationale beurzen waar toerisme Utrecht en Rederij Schuttevaer staan, etc., etc., etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *