16 miljoen overnachtingen van Belgen in eigen land

In 2015 noteerde de logiessector in Vlaanderen liefst 16 miljoen overnachtingen door Belgen. Om de Vlaamse regio’s, de Kust en de kunststeden te promoten in het binnenland, investeren Logeren in Vlaanderen vzw en de vijf Vlaamse provincies permanent in diverse campagnes. Op initiatief van Logeren in Vlaanderen en de vijf provincies wordt een inspirerend magazine verspreid op ruim 500.000 exemplaren.

Mechelen kinderstad
Mechelen kinderstad
“De grote belangstelling voor een korte vakantie in eigen land betekent een sterke stimulans voor de Vlaamse toeristische sector. De bestemmingen in Vlaanderen bevinden zich in een vertrouwde omgeving. Ze zorgen voor een thuisgevoel. De vaak kleinschalige logiesformules bieden naast authenticiteit ook eigentijds comfort en een echt vakantiegevoel”, aldus Stefaan Gheysen, voorzitter van Logeren in Vlaanderen vzw.

In totaal zijn in Vlaanderen in 2015 ruim 24 miljoen overnachtingen van Belgische en buitenlandse vakantiegangers in commercieel logies genoteerd. Tweede derde van deze overnachtingen (ruim 16 miljoen) worden gegenereerd door Belgische vakantiegangers. 62,8 procent van de overnachtingen van Belgen bevinden zich aan de Kust. De Vlaamse regio’s zijn goed voor 30,5 procent en de kunststeden voor 6,7 procent.

Vzw (Vereniging zonder Winstoogmerk) Logeren in Vlaanderen is een overkoepelende organisatie voor kleinschalig logies in Vlaanderen (zowel gastenkamers, B&B’s, familiale hotels (tot 15 kamers) als vakantiewoningen). Logeren in Vlaanderen is een belangenorganisatie voor kleinschalig logies, waarbij méér dan 500 uitbaters zijn aangesloten.

Meer informatie: www.logereninvlaanderenvakantieland.be/nl/over-logeren-in-vlaanderen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *