11,9% meer hotelovernachtingen in Amsterdam in eerste halfjaar van 2019

Het aantal hotelovernachtingen in Amsterdam is in het eerste halfjaar van 2019 met 11,9% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Een groei die met name toe te schrijven is aan de toename van het aantal overnachtingen van buitenlandse bezoekers (+13,6%). Dat blijkt uit de Toeristische barometer Amsterdam.

Daarbij nam het aantal toeristische overnachtingen (+15,4%) de eerste helft van het jaar sneller toe dan het aantal zakelijke overnachtingen (+5,1%), wat een trendbreuk is vergeleken met 2017 en 2018.

Het aantal overnachtingen uit ‘nieuwe markten’ voor Amsterdam en Partners nam fors toe. Koploper is Rusland met +32,8%. Ook overnachtingen van bezoekers uit China, India, Japan, Brazilië en Australië namen toe, respectievelijk met +29%, +27,9%, +23,4%, +15,3% en +14,4%.

Met uitzondering van Spanje (-2,1%), laten ook alle kernmarkten een groei in aantal overnachtingen zien. Grootste stijgers uit deze markten zijn Groot-Brittannië (+18,8%) en de Verenigde Staten (+13,3%).

Opvallend is dat het aantal overnachtingen in de metropool (de regio exclusief Amsterdam) met +16% sterker stijgt dan het aantal overnachtingen in Amsterdam.

Lichte toename andere onderdelen toeristische sector

Ook in andere onderdelen van de toeristische sector is een lichte groei waarneembaar. In de eerste helft van 2019 nam het aantal bezoekers van musea en attracties met circa 5 % toe. Het aantal internationale aankomsten op Schiphol steeg met 1,3% licht.

Bron en meer informatie: Amsterdam en Partners (Voorheen Amsterdam Marketing)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *