Trends in fitness volgen elkaar snel op

De fitnessbranche blijft in ontwikkeling en kent op dit moment twee nieuwe belangrijke stromingen, namelijk Dans (zoals Zumba & Hip Hop) en Bootcamp (zoals Functional training & Crossfit). Beide trekken een ander publiek, maar laten ook een groot deel van het fitnesspubliek buiten beschouwing. Vbarre gaat dit gat opvullen en is daarmee het nieuwste groepslesprogramma op de Nederlandse markt.

Wat is Vbarre? Kort gezegd, een combinatie tussen basis ballethoudingen, pilatesoefeningen en oefeningen die we kennen vanuit de fitness. De les is voor iedereen geschikt, dus ook als je geen dansachtergrond hebt. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van een (ballet) barre, mat, tube, gewichtjes en een pilatesbal. De oefeningen volgen elkaar snel op en bij iedere oefening worden meerdere spiergroepen tegelijkertijd gebruikt. Hierdoor is de Vbarre(r) les een intensieve workout gericht op het gehele lichaam, maar zeker ook geschikt om de bekende ‘probleemzones’ – zoals heupen, benen en buik – aan te pakken.

In Amerika is Vbarre al enige tijd een enorme trend, op bijna iedere sportschool, balletstudio en pilatesstudio wordt de les met veel succes gegeven. In Europa is het nog totaal onbekend, maar dat duurt niet lang meer. Nederlands grootste fitnessopleider, AALO Opleidingen, heeft Vbarre vanuit New York naar Nederland gehaald.

Een aantal AALO master trainers zijn inmiddels opgeleid door de oprichtster van Vbarre Veronica Combs, en de eerste opleiding is reeds gegeven. De eerstvolgende opleidingen starten in oktober en november en beginnen al aardig vol te lopen. Op 23 september zal Vbarre officieel geïntroduceerd worden op de grootste sportconventie van Europa, The Solid Sound Convention in Utrecht. Volgens AALO, zal Vbarre ook in Nederland en daarna in Europa groot gaan worden. “Iedereen wil toch het lichaam van een danser, zonder dat je hoeft te kunnen dansen” aldus managing director Michel Looye.

bron, en meer informatie: www.aalo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *