Toerisme in Utrecht profiteert van sportevenement EYOF

De rondvaartboten gaan goed gevuld door de grachten en wie een goedkope hotelkamer zoekt, die is te laat. Het European Youth Olympic Festival (EYOF) trekt in ieder geval 2300 atleten en 1000 begeleiders naar de Domstad. Voor het grootste deel verblijven die op de campus. Maar de fans en familie van de jonge sporters (13 – 18 jaar) komen bijna allemaal terecht in het toeristische hart.

rondvaart UtrechtVermaak in de stad
Karel Schuttevaer van Rederij Schuttevaer : “Van mij mag er iedere week wel een sportevenement in de stad plaatsvinden.” Van tevoren heeft hij met de organisatie al afspraken gemaakt om met sponsors van het evenement een goed verzorgde tocht door de grachten te maken. Maar ook de sporters en de aanhang, weten de rondvaartboot te vinden. Een bedrag, net onder een tientje, kunnen de meesten zich wel veroorloven. Schuttevaer verwacht nog een golf aan gasten tegen het einde van het evenement. Schuttevaer: “Een paar jaar geleden, tijdens de EK hockey, zagen we dat teams, die klaar waren met spelen, er nog een paar leuke dagen aan vast plakten. Ook bij dit toernooi zal niet iedereen tot aan de finale in de race zijn.”

Samenwerking met Toerisme Utrecht
Toerisme Utrecht heeft er voor gezorgd dat de deelnemers allemaal een informatiepakket over Utrecht hebben ontvangen. Ook op de sportlocaties is er informatie over toerisme in Utrecht voorhanden en tijdens de openingsceremonie liep er een promotieteam rond. De Domtoren, het symbool van Utrecht, werd voor de fakkelestafette ter beschikking gesteld; dit in aanloop van de openingsceremonie die in stadion Galgenwaard heeft plaatsgevonden.

Ook de hotels in Utrecht en de regio profiteren. De goedkoopste 2-persoonskamer op Booking.com voor morgenavond kost nu € 135 per nacht. Een deel van de hotels is gevuld met mensen die bij het evenement zijn betrokken. Het luxe hotel Karel V is bijvoorbeeld de thuisbasis van de Olympische familie. En wegens een tekort aan kamers op de campus, werden ook hotelkamers in diverse hotels bijgeboekt. De EYOF organisatie zelf is uitgeweken naar De Bilt.

Sportorganisatie tevreden
Ook de organisatie van de EYOF is blij met de samenwerking met toeristisch Utrecht. Liesbeth van Batenburg van de EYOF werkte o.a. samen met Toerisme Utrecht en de organisatie van De Vrede van Utrecht: “Op die manier kunnen we promotiekracht bundelen. We maken ook dankbaar gebruik van de communicatiemiddelen van beide organisaties. Ik had eigenlijk verwacht dat de jonge atleten vooral op de campus zouden blijven, maar blijkbaar hebben ze de weg naar de gezellige binnenstad inmiddels al gevonden. Prima dat de stad daarvan profiteert. We hopen, en verwachten dat de stadspromotie rond dit evenement ook leidt tot herhaalbezoek.”

Meer informatie:
www.schutttevaer.com (rondvaart Utrecht e.o.)
www.bezoek-utrecht.nl/toerisme-utrecht (Toerisme Utrecht)
https://utrecht2013.com (EYOF in Utrecht 2013)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *