Komende zaterdag kennisdag stepsport

Komende zaterdag 23 november 2013 organiseert de stepbond NAF een step-infodag in Apeldoorn. Hier is alles te vinden over de step en de stepsport in ons land.

sportsteppen
sportsteppen

De dag opent met een 12 km en 28 km steptocht die om 10.00uur van start gaan. Van 11.00 t/m 14.00 uur vindt er een step-informatiemarkt plaats, waar mensen kennis kunnen opdoen over diverse stepmerken en stepevenementen. Er is ook een gratis ‘stepcheck’, waarbij steps gerepareerd worden door vrijwilligers van de bond. Om 10.15 uur start de eerste stepclinic voor mensen die kennis willen maken met de stepsport, om 10.45 start de 2e stepclinic. Beide clinics worden gegeven door meervoudig wereldkampioene Rossane Reijne. De clinics zijn recreatief.

Aansluitend is er lunch en meerdere informatieve stepworkshops. Ook vinden de huldigingen van de zomerweg stepcompetitie (Kickbike Cup) vinden plaats. De stepsport kent ook een recreatieve zogenaamde steptour-km vreters krijgen hun 800 km wielershirt overhandigt, en mensen die 4 NAF-tochten hebben uitgestept kunnen gratis een gratis stepmuts afhalen. Tevens sluit de stepbond NAF de dag af met een ledenvergadering.

steppen in de winter
steppen in de winter

Deelnemen aan de vele stepactiviteiten zaterdag 23 november is geheel gratis. En de dag is ook bedoeld voor mensen die geen lid zijn van de stepbond NAF, en of mensen die kennismaken willen met de stepsport. Zo hebben ook veel bondscommissies tijdens de markt een eigen infotafel om uitleg te geven juist aan beginnende steppers.

Ook de stepslee commissie is aanwezig. “…De stepslee is een gewild wintervervoer dat nog niet veel Nederlanders kennen helaas. Dat is een gemiste kans voor mensen die niet schaatsen wel wintertochten willen maken. De stepslee is een uitkomst ook op slecht ijs met barsten en scheuren. Het schaatsen beperkt zich vaak op alleen geveegde banen of trajecten en bij scheuren wordt het als snel gevaarlijk. Een stepslee rijders heeft daar geen last van. Daarnaast is het veel veiliger, en iedereen stapt zo op zonder te jaren oefenen. Bovendien kan je de slee niet alleen op ijs maar ook op het land op sneeuw gebruiken, dus je kan er ook de besneeuwde natuurpaden mee op. Het is jammer dat zoveel Nederlanders dit prachtige wintervervoer niet kennen. Kom er zaterdag naar Apledoorn en maak ook kennis met de stepslee…” aldus de Nederlandse Autoped Federatie.

Meer informatie: www.autoped.nl/stepdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *