Evenementen bezorgen Amsterdamse toeristische sector een topweekend

Afgelopen weekend vonden in Amsterdam twee grote evenementen plaats. De Amsterdam Marathon en het Amsterdam Dance Event (ADE). Beide activiteiten trokken veel belangstelling.; 300.000 voor het ADE en 42.000 voor de marathon. En dat allemaal in één weekend. Beide events zijn bovendien in trek bij een internationale doelgroep. Al met al dus een topweekend voor de hotelsector.

Amsterdam Marathon
Amsterdam Marathon

De Amsterdam Marathon trok 17.000 bezoekers uit het buitenland. Uit eigen onderzoek van de organisatie van de marathon is gebleken dat buitenlandse deelnemers vaak 2 tot 4 supporters meenemen.

Van het Amsterdam Dance Event is alleen bekend dat er in totaal 300.000 deelnemers waren uit 75 landen (w.o. Nederland). De activiteiten waren verspreid over vijf dagen. (16 – 20 oktober)

Amsterdam heeft 400 hotels met circa 55.000 bedden. Wanneer je Metropool meeneemt dan komen daar ruim 200 hotels bij met 22.000 bedden. Naar inschatting van Amsterdam Marketing maakt een aanzienlijk deel van de bezoekers aan het dancefestival gebruik van slaapplaatsen bij particulieren (vrienden, bekenden of via verhuurwebsites.) Naast de hotelsector profiteren ook vele andere bedrijven, zoals restaurants, retail en toeleveranciers, van de extra drukte rond de evenementen.

Meer informatie:
www.amsterdam-dance-event.nl
Amsterdam Marathon
Amsterdam Marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *