De fitnesstrends voor 2013

Wat worden de fitness trends van 2013? Anno 2012 is een gezonde levensstijl niet meer weg te denken. Men is meer dan ooit bezig met bewust eten en bewegen. Mede hierdoor zijn er steeds meer fitness concepten en verschillende outdoor activiteiten die in deze behoefte voorzien.

Van indoor naar outdoor!
De trend die in 2012 is ingezet met outdoor activiteiten als bootcamps en hardloopklasjes zal alleen maar populairder worden in 2013. Vooral het buiten zijn en het sporten in een groep spreekt de mensen aan. Dit is ook direct en stok achter de deur om te (blijven) sporten en dit ook wekelijks vol te houden. De voorspelling is dan ook dat er nog meer van dit soort outdoor activiteiten bij zullen komen.

Leeftijdsgebonden fitness
Een trend die nu al langzaam is ingezet en volgend jaar alleen maar verder zal groeien is leeftijdsgebonden fitness. Dit geldt voor zowel de oudere generatie (65 jaar en ouder) als de jongere generatie van 16 jaar en jonger. Bij de oudere generatie gaat het vooral om fitter worden met oefeningen voor het hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer of tijdens speciale klasjes gericht deze leeftijdsgroep. Bij de jongere doelgroep gaat het vooral om bestrijding en preventie van overgewicht en obesitas.

Personal groepstraining
Door de financiële crisis is een nieuwe trend ontstaan. Personal groepstraining. De term zegt het eigenlijk al, personal training maar dan in groepsvorm, met groepen van twee tot zes personen. Zo krijg je als consument toch de persoonlijke begeleiding van personal training, maar dan voor een voordelig tarief.

Core-training
Core-training is een speciale training waarbij het bovenlichaam onder handen wordt genomen. Deze training was vroeger eigenlijk onderdeel van de gehele body workout maar bleek zo geliefd dat er een speciale core-training van is gemaakt. Core-training is onder andere goed voor sterke buikspieren en de behandeling van(lage) rugklachten.

Flexibele abonnementen?
De auteurs van dit artikel, Sport Partout, voegen er nog een ontwikkeling aan toe. Zij zien dat veel gebruikers van fitness (te) weinig gebruik maken van hun abonnementen. Met SportPartout wordt naast een kleine maandelijkse fee, alleen kosten in rekening gebracht als iemand écht gaat fitnessen. De sporter koopt sportcredits en betaald daarmee per fitnessbezoek. Ook de locatie is flexibel; er zijn inmiddels zo’n 120 centra aangesloten bij dit initiatief dat inspeelt op meer flexibiliteit en keuzevrijheid. Aanhaakmogelijkheden voor de recreatiesector en voor andere activiteiten zijn in onderzoek/ontwikkeling.

Bron: www.sportpartout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *