Belgische Runnin’City- app wint sport innovatieprijs van de World Tourism Organization

De World Tourism Organization (UNWTO) heeft de sport-app Runnin’City verkozen tot de beste innovatie op het gebied van sporttoerisme. Dat gebeurde afgelopen weekend tijdens een internationaal congres over sporttoerisme; de snelstgroeiende niche-categorie in de wereldwijde toerismesector.

Met de Runnin’City app kunnen toeristen een stad trimmend (eventueel ook wandelend) bezoeken. Via de koptelefoon worden instructies gegeven over de route, aangevuld met informatie over de bezienswaardigheden tijdens de route. Er zijn inmiddels al ruim 700 routes (5, 10 en 15 kilometer) in honderden steden beschikbaar.

Meer informatie: www.runnincity.world

Snelgroeiend sporttoerisme

De UNWTO onderkent de kansen van het snelgroeiende sporttoerisme. Het is een categorie waarto een grote diversiteit aan activiteiten wordt gerekend w.o. actief sporten, bezoeken van sportwedstrijden, wandelen en fietsen. Om innovatie in deze sector een impuls te geven wordt sinds dit jaar een prijs uitgereikt voor de meest innovatieve start-up in de sector. Naast de bovengenoemde winnaar waren er ook nog 4 genomineerden:

bron en meer informatie: UNWTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *