Uitdagende kans voor startups in de groene sector (ook recreatief)

De Urban Greeners dagen deze zomer 15 jongeren uit om ondernemer te worden in hun Accelerator. De jongeren die mee zullen doen maken daarmee kans om mee te bouwen aan de Floriade 2022, in Almere. Ook een recreatieve invulling behoort tot de mogelijkheden.

madeliefjesEen programma van drie maanden onder professionele begeleiding geeft de deelnemers een kickstart, waarna ze in interdisciplinaire teams ondernemingen zullen starten. Zeker met een eiland als fysieke ruimte is het goed mogelijk om er ook in de recreatieve sector iets mee te doen.

De Accelerator, die plaatsvindt van eind juni tot half september, biedt jongeren uit heel Nederland de kans om zich te ontwikkelen en een eigen duurzame onderneming op te richten. De Urban Greeners richten zich daarbij op ondernemingen die gespitst zijn op het verbinden van stad en land en natuur en techniek. Daarmee is de Urban Greeners Accelerator het eerste kickstartprogramma in Nederland waarbij duurzaam ondernemen centraal staat.

Tijdens het programma, waarin regelmatig experts aan zullen schuiven en coaches de deelnemers begeleiden, richten
de deelnemers zich de eerste vier weken op het verkennen van drijfveren en talenten. Ze maken kennis met het netwerk en het eiland Utopia, en leren over de vele mogelijkheden die het p rogramma biedt.
In de acht weken erna zullen de interdisciplinaire teams zich richten op het ontwikkelen en opzetten van een eigen onderneming binnen het spanningsveld van de tuinbouw en stad (ook recreatieve opties staan open.).

De jonge ondernemers, die geen financiële bijdrage hoeven te leveren aan het programma, wordt wel gevraagd om intrinsiek gemotiveerd te zijn om de komende jaren aan hun ondernemingen te werken. Het programma is daarmee een investering in de stad van de toekomst, in Almere.

Voor dit programma zijn de Urban Greeners op zoek naar ambitieuze jongeren onder de 30 jaar: ondernemers, sociale wetenschappers, technisch onderlegden, designtalenten en meer.
Geïnteresseerden kunnen zich vóór 20 april aanmelden voor de sollicitaties op www.urbangreeners.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *