Twee nieuwe klimbossen bij Staatsbosbeheer in Almere en Ruurlo

Hoog boven de grond, klimmend en klauterend door de boomtoppen. Met wiebelbruggen, tokkelbanen en touwladders. Het is natuurbeleven 2.0. Klimbossen zijn de nieuwste outdoorbelevenis in de Nederlandse natuur. Vandaag openen twee nieuwe klimbossen in natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Almere (Fun Forest Almere) en Ruurlo (Achterhoek). Vanaf vrijdag 29 maart 2013 zijn de bossen open voor het publiek. Staatsbosbeheer speelt hiermee in op de behoefte van mensen om naar buiten te gaan op een uitdagende en spannende manier. In natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn vijf klimbossen te bezoeken en twee in ontwikkeling.

klimbosEen klimbos is een bos vol avonturen
Hoog boven de grond ga je van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn verschillende parcoursen in het bos, de adrenalinekick is gegarandeerd. Het is een leuke actieve beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven. Voor zowel jong (vanaf 8 jaar) en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit!

Outdoor-samenwerking
De klimbossen zijn unieke samenwerkingen van boswachters met ondernemers in de outdoorbranche. Zij exploiteren de klimbossen en zorgen ervoor dat bezoekers uitgedaagd worden om het uiterste eruit te halen, natuurlijk altijd op een veilige manier. Staatsbosbeheer vindt het belangrijk om zoveel mogelijk mensen de weg naar buiten te wijzen. Daar kunnen klimbossen natuurlijk niet in ontbreken.

Van vijf op weg naar zeven
Buitenspelen, voor groot en klein, is essentieel. Kabelbanen, hindernissen, tokkelbanen over water, in de boomtoppen – je kunt het zo gek niet bedenken, of het gebeurt. In Ruurlo vind je het nieuwe klimbos Achterhoek. In Almere-Hout is iedereen welkom bij een nieuwe locatie van Fun Forest: Almere op Stadslandgoed De Kemphaan. Je kon je bij Staatsbosbeheer al uitleven in de klimbossen bij Grolloo, Appelscha en Garderen. Zo snel mogelijk hoopt Staatsbosbeheer nog twee klimbossen te kunnen openen bij Westerschouwen en op Texel. Voor kinderen jonger dan 8 jaar (en ook wel daarboven) biedt Staatsbosbeheer tientallen gratis speelbossen en vrije speelplekken.

meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/klimbossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *