Thema Natuurprijs 2012: Welkom in de natuur

Het thema van de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2012 is ‘Welkom in de natuur’. Hiervoor is Nationaal Groenfonds op zoek naar projecten die mensen op een bijzondere wijze welkom heten in de natuur, waarbij dit bezoek ook meerwaarde oplevert voor de natuur. De inschrijving opent op 15 juni en sluit op vrijdag 14 september 2012. Met de inschrijving maken de projecten kans op de Natuurprijs van € 10.000,- of de Aanmoedigingsprijs van €2.500,-. De winnaar van de Natuurprijs 2012 wordt op 29 november 2012 bekendgemaakt.

Om te zorgen dat mensen zich betrokken (blijven) voelen bij natuur en landschap, moet de bezoeker zich welkom voelen in natuur en landschap. Dit ‘Welkom in de Natuur’ kan op allerlei manieren vormgegeven worden. Voor de Natuurprijs 2012 is Nationaal Groenfonds op zoek naar projecten die mensen op een bijzondere wijze welkom heten in de natuur, waarbij dit bezoek ook meerwaarde oplevert voor de natuur. Deze meerwaarde kan in de vorm van geld zijn, in de inzet van bezoekers voor onderhoud/beheer of in welke andere vorm dan ook.

Brede inschrijving
Bedrijven, brancheverenigingen, particuliere grondeigenaren, natuurbeheerders, ondernemers, vrijwilligers en andere betrokkenen kunnen zich inschrijven voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2012. De inzendingen kunnen al gestarte projecten zijn, maar ook ideeën die nog op de tekentafel liggen en waarvoor nog steun gevonden moet worden. De inzendingen moeten uiterlijk 14 september 2012 binnen zijn. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 29 november 2012.

Winnaar 2011 BSOWijs!
De Nationaal Groenfonds Natuurprijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Vorig jaar won de buitenschoolse opvang in de natuur BSOWijs! de Natuurprijs 2011 met als thema ‘Ondernemen met Natuur’. Mede door het winnen van de Natuurprijs 2011 kreeg het initiatief veel aandacht. Met het prijzengeld is een nieuwe groepsfiets aangeschaft. BSOWijs! heeft inmiddels de derde opvanglocatie gestart.

Meedoen in 2012
Degenen die zich willen inschrijven voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2012 kunnen hier het deelnameformulier vinden op www.nationaalgroenfonds.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *