Staatsbosbeheer zoekt horecaondernemer voor Venneperhout

Staatsbosbeheer zoekt een ondernemer die midden in de Randstad,  in groengebied De Venneperhout (gemeente Haarlemmermeer) een horecavoorziening wil realiseren en activiteiten organiseert . Een horecavoorziening past volgens Staatsbosbeheer goed bij dit recreatiegebied omdat deze zorgt voor meer faciliteiten voor huidige én toekomstige bezoekers. 

Boswachter Marieke Schatteleijn: “We willen een horecapunt realiseren ter hoogte van de rotonde IJweg-Getsewoudweg, op de open weide naast de bestaande parkeerplaats. Dat kan bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant, brasserie of een paviljoen zijn. Belangrijk is dat wat er komt goed past bij het gebied en dat iedereen zich er welkom voelt, ook met modderlaarzen en hond.”

Kleinschalig evenementen
De toekomstige ondernemer wordt ook gevraagd de Venneperhout te gebruiken voor (buiten)activiteiten en kleinschalige evenementen. De inrichting, ligging en omvang van het gebied laten geen grootschalige activiteiten toe. Ook hiervoor geldt dat de activiteiten moeten passen bij het gebied. “Wat de ondernemer ook organiseert, voorwaarde is dat het gebied toegankelijk blijft voor bezoekers en dat overlast voor zowel de natuur als de omwonenden zoveel mogelijk wordt vermeden”, aldus de boswachter.

Plannen en procedures
Staatsbosbeheer nodigt geïnteresseerde ondernemers uit om een visie in te dienen die past binnen de kaders volgens de nota van uitgangspunten. Op 1 maart 2013 maakt Staatsbosbeheer een keuze uit de inzendingen. De betreffende ondernemers wordt gevraagd een ondernemingsplan te maken en dit te presenteren. Met een van hen start Staatsbosbeheer daarna een exclusieve onderhandeling om uiteindelijk een erfpachtcontract te sluiten voor de horecavoorziening in het Venneperhout. Naar verwachting is dit proces na de zomer van 2013 afgerond. Daarna kan de ondernemer met de gemeente Haarlemmermeer in overleg over de ruimtelijke ordening, planologische bestemming en de benodigde vergunningen.

Open dag
Op woensdag 23 januari 2013 zijn geïnteresseerde ondernemers welkom tijdens een open dag op de beoogde plek in de Venneperhout. Zij kunnen zich hiervoor per e-mail aanmelden via horecavenneperhout@staatsbosbeheer.nl .

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/horecavenneperhout

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *