Staatsbosbeheer op zoek naar Prachtplekken in Nederland

We hebben ze allemaal: een favoriete plek die ons raakt. Voor de een is het een duintop waar de wind vrij spel heeft, de ander is dol op bloeiende hei, en weer iemand anders wordt geraakt door het mysterieuze bos waar kinderen zo graag spelen. Kortom, plekken waar mensen enthousiast over zijn. Niet alleen omwille van de fraaie natuur, maar ook om wat we erin beleven, herinneren, ontdekken of waardoor we geïnspireerd raken. Staatsbosbeheer is benieuwd naar de favoriete plekken van Nederlanders. Daarom is er de verkiezing van de Prachtplek van Nederland. Kijk op www.prachtplekken.nl

prechtplekken
de drassige weides van Waterland

Staatsbosbeheer presenteert op www.prachtplekken.nl filmpjes van 12 Prachtplekken, natuurgebieden die onze boswachters het mooiste vinden. Daarmee maken ze het jaarverslag van Staatsbosbeheer 2012. En nu is de Nederlander aan het woord. Iedereen mag een oordeel vellen over onze voordracht. Sterker: we vragen iedereen om zijn of haar eigen Prachtplek in te zenden. Dat mag je eigen achtertuin zijn, een park of een natuurgebied. Als het maar buiten, groen en vrij toegankelijk is. Stuur je filmpje in, en als daar voldoende stemmen voor zijn, kan je Prachtplek meedingen naar de titel van Prachtplek van Nederland.

Betrokkenheid
Met de verkiezing Prachtplekken wil Staatsbosbeheer laten zien wat Nederlanders met natuur hebben. De wedstrijd is een inventarisatie van natuur die mensen raakt, waar we samen met tv-programma Hart van Nederland (SBS6) naar op zoek gaan. Hart van Nederland zal regelmatig verslag doen van bijzondere prachtplekken en in het oog springende verhalen. Er zijn twee winnaars, de publiekswinnaar en de winnaar van de mooiste Staatsbosbeheerplek. De publiekswinnaar krijgt een midweek voor zes personen in een Buitenlevenwoning van Staatsbosbeheer. De makers van de tien best bekeken filmpjes krijgen een ‘Grote Vijf’ safari voor 6 personen.

Wedstrijd
Op www.prachtplekken.nl mag iedereen tot 30 april zijn of haar eigen Prachtplek inzenden. Dat mag een Staatsbosbeheergebied zijn, maar ook een willekeurige andere plek. Het gaat ons om het gevoel en de binding die mensen met natuur hebben. Het kan dus ook de eigen achtertuin zijn. Zolang er maar een goede en overtuigende motivatie bij zit. Tussen 1 mei en 19 mei kan iedereen stemmen op de Prachtplek van Nederland. Op 22 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *