Staatsbosbeheer en ondernemers realiseren wellnessresort in Chaam

Staatsbosbeheer staat steeds meer open voor samenwerking met ondernemers. Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwe grootschalige thermencomplex op locatie Chaamse Natuurpoort. Ook een nieuw restaurant maakt deel uit van de plannen om het gebied tot een unieke recreatiebestemming te maken.

sbb wellness chaamRust, ruimte, ontspanning en natuurbeleving! Het zijn de belangrijkste ingrediënten voor de nieuwe bestemming op en rond het voormalige Weidebad in Chaam. Staatsbosbeheer startte twee jaar geleden de zoektocht naar een ondernemer. Gezocht werd naar een recreatief concept met een autonome, bovenregionale en onderscheidende aantrekkingskracht voor het 45 hectare grote gebied. De ondernemers lijken gevonden. De Bredase ondernemers Wildrik Hartman en Ad Mathijssen presenteerden donderdag 24 september samen met Staatsbosbeheer hun plannen tijdens de raadsvergadering van Alphen-Chaam.

In de directe nabijheid van Chaam, op enige afstand van Breda, Tilburg en Vlaanderen, zal in het bosrijke gebied een natuurpoort worden ontwikkeld, gecombineerd met een luxueus thermencomplex. De initiatiefnemers, Staatsbosbeheer en lokale partners willen dit gebied een nieuwe bestemming geven.

De natuurpoort wordt het startpunt van een recreatieve, culturele en educatieve functie, die wordt ontwikkeld in twee van elkaar gescheiden bebouwingen. Beide bebouwingen worden onafhankelijk van elkaar geëxploiteerd onder de naam ‘Thermen Eigen’.

Thermencomplex
Het thermencomplex biedt ruimte aan een grote diversiteit aan ‘state of the art’ sauna’s. Innovatieve verrassingen zijn in het concept verwerkt, zoals Finse kelo buitensauna’s en een sauna op palen in het water. Het complex bevat daarnaast een ruime beautysalon, restaurant met lokale gerechten en dranken, een luxe 4-sterrenhotel met hotelkamers en suites met wellness faciliteiten. Gasten kunnen kiezen uit korte dagarrangementen, en meerdaagse verblijven in een topkwaliteit hotel.

Chaamse Hoen
Naast het thermencomplex biedt Thermen Eigen ook een tweede bebouwing: een gezellige laagdrempelige horecagelegenheid met informatiepunt en boswachterij, ‘Chaamse Hoen’. Deze locatie biedt standaard diverse horecavoorzieningen zoals een restaurant en koffiehuis voor dagtoeristen, maar ook, een (cultureel) informatiepunt, ruimten voor educatieve functies, een speelbos en waterspellen voor kinderen.

‘’We bieden met dit concept diverse doelgroepen de gelegenheid om het gebied te verkennen in de nabijheid van toegankelijke recreatieve en culinaire voorzieningen. De omgeving is weids en inspirerend, en biedt een geweldige ervaring. Het gebied wordt ruim ontsloten met twee grote parkeerterreinen’’, aldus Wildrik Hartman.

Kansen voor de regio
Albert Goorden, projectleider Staatsbosbeheer reageerde van begin af aan enthousiast op de plannen. ‘’Door te kiezen voor een gecombineerde functie van natuurbeleving en faciliteiten voor rust en ontspanning, kan dit gebied worden ontwikkeld tot een aantrekke¬lijk verblijfsgebied. Zonder de oorspronkelijke karakteristiek van de omgeving aan te tasten.’’

Ook de gemeente Alphen-Chaam reageerde positief. ‘’Door de aantrekkingskracht van deze combinatie, zullen ook het regionaal bedrijfsleven en de regionale bevolking kunnen profiteren van de werkgelegenheid en economische bedrijvigheid. Het concept heeft tenslotte internationale aantrekkingskracht’’, aldus het college van B&W van de gemeente Alphen-Chaam.

meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *