Scouting Nederland start met realisatie Scoutinglandgoed Zeewolde

Scouting Nederland gaat starten met de realisatie van Scoutinglandgoed Zeewolde. Woensdagmiddag 26 februari werd aan de rand van natuurgebied het Horsterwold een bouwbord onthuld door vier scouts, burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde en voorzitter Boudewijn Revis van Scouting Nederland. Samen met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst met Staatsbosbeheer vormde de onthulling van het bouwbord de officiële start van de aanleg van Scoutinglandgoed Zeewolde.

scoutinglandgoed zeewoldePlannen op schema
Na het vaststellen van het bestemmingsplan eind oktober vorig jaar, is Staatsbosbeheer in de wintermaanden druk in de weer geweest met het oogsten van hout. Op die manier wordt ruimte gemaakt voor de aanleg van nieuwe natuur in de vorm van gevarieerder bos en mooie waterpartijen.

De contouren van Scoutinglandgoed Zeewolde worden meer en meer zichtbaar in het Horsterwold en voor Scouting Nederland breekt nu het moment aan om de verdere inrichting ter hand te nemen.

Unieke Scoutingbeleving voor groeiend aantal meiden en jongens
“Scouting wordt in Nederland steeds populairder. Meer dan 100.000 kinderen en jongeren zijn lid van Scouting. Meer dan 25.000 vrijwilligers zorgen er wekelijks voor dat deze meiden en jongens bij Scouting een geweldige tijd beleven. Dat ze uitgedaagd worden om hun eigen grenzen te verleggen, dat ze uitgedaagd worden om voor anderen en de wereld om zich heen te zorgen en dat ze zich daarmee (ongemerkt) ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen. De unieke Scoutingbeleving spreekt meer en meer kinderen en ouders aan. Het aantal jeugdleden is het afgelopen jaar toegenomen en meer vrijwilligers zetten zich actief in voor de vereniging. Scouting blijft zich actief inzetten zodat meer kinderen de kans krijgen om Scouting te beleven. Het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde, als centrale plek voor Scouting in Nederland, is daarvoor een prachtige omgeving”, aldus Boudewijn Revis, voorzitter Scouting Nederland.

Samenwerken voor ontwikkeling
Ook bij de realisatie hecht Scouting Nederland veel waarde aan de ontwikkeling van jongeren. Scouting biedt Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein de kans zich in de praktijk te ontwikkelen. De eerste resultaten daarvan zijn zichtbaar in praktische aanbevelingen voor de verdere ontwikkeling en aanleg van het terrein. Bij de inrichting krijgt Scouting Nederland hulp van verschillende opleidingsinstanties en vele vrijwilligers.

Over Scoutinglandgoed Zeewolde
Aan de oevers van het Nuldernauw, in het Horsterwold ontwikkelt Scouting Nederland een unieke plek, midden in de natuur, waar kinderen en jongeren samen uitdagende activiteiten beleven op en rondom het water en in de natuur: Scoutinglandgoed Zeewolde! Op het 40 hectare omvattende landgoed worden mogelijkheden gecreëerd voor scouts om te kamperen en uitdagende outdooractiviteiten te organiseren. Het wordt dé plek in Nederland waar scouts uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten tijdens (inter)nationale Scoutingactiviteiten. Scouting Nederland zal het terrein daarnaast gaan gebruiken voor het geven van trainingen aan vrijwilligers.

Scouting Nederland streeft naar het afronden van de eerste fase medio 2015 waarna de officiële opening van Scoutinglandgoed Zeewolde plaats zal vinden.

Meer informatie: www.scoutinglandgoedzeewolde.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *