Samenwerking Stichting Trekkershutten en Stichting Natuurkampeerterreinen officieel

Sinds begin dit jaar werken Stichting Trekkershutten en Stichting Natuurkampeerterreinen officieel samen in een Groene Koepel-organisatie. Het is een volgende stap in de professionaliseringsslag die al een tijdje aan de gang is bij Stichting Trekkershutten.

Langloërduinen Norg
Langloërduinen Norg

In 2010 is de samenwerking tussen de twee groene keurmerkorganisaties gestart. Het idee erachter is als bredere organisatie meer voet aan de grond te kunnen krijgen in een steeds sneller veranderende recreatiebranche. Daarnaast kan er veel op overheadkosten bespaard worden door alles te organiseren vanuit één kantoor. Vorig jaar hebben de organisaties intensief samengewerkt bij het op de markt brengen van de duurzame Trekkershut, de Trek-in. Deze is sinds dit jaar opgenomen in het netwerk van officiële Trekkershutten.

Stichting Trekkershutten is opgericht in 1986 als vrijwilligersorganisatie. Door de jaren heen zag de organisatie het vertrouwen in de officiële Trekkershut® groeien bij de vakantieganger. Het netwerk breidde uit tot zo’n 250 locaties in de Benelux waar in totaal ongeveer 750 Trekkershutten staan. Het product sluit met vaste kernwaarden als eenvoud, natuurbeleving en een relatief lage verhuurprijs goed aan bij de huidige tijdsgeest.

De nieuwe samenwerking heeft een andere organisatiestructuur als gevolg. Het algemene bestuur van de stichting heeft plaatsgemaakt voor een Raad van Toezicht met een directeur: Marieken Nieuwdorp, sinds 2008 als directeur aan Stichting Natuurkampeerterreinen verbonden. Jan Klop, voorheen de voorzitter van het bestuur van Stichting Trekkershutten, is nu voorzitter van de Raad van Toezicht. Saddy de Koning, een van de bestuursleden van het eerste uur van de stichting, ontving tijdens de besluitvormende Algemeen Bestuursvergadering in november een speldje. Hij is benoemd tot ere-voorzitter van Stichting Trekkershutten.

Met de reorganisatie hoopt de organisatie beter te kunnen inspelen op veranderingen in de markt en ondernemers met Trekkershutten beter te kunnen faciliteren in het verhuren van hun accommodaties. Daartoe wordt binnenkort gestart met een doelgroepenonderzoek, waarbij onderzocht wordt wie er gebruikmaakt van de Trekkershutten, en wat de ervaringen zijn van deze recreanten. Hiermee kan de kwaliteit van het netwerk worden verbeterd.

Een ander actiepunt van Stichting Trekkershutten in nieuwe vorm is de voorjaarsactie waarbij recreanten een midweekarrangement in een Trekkershut kunnen boeken met 25% korting.

Meer informatie: www.trekkershutten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *