Ruim 1 miljoen euro voor groen & recreatieprojecten Haaglanden

Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden honoreert 17 subsidieaanvragen voor groene projecten in de regio Haaglanden. Ondanks de bezuinigingen realiseert het dagelijks bestuur zich dat investeren in groenprojecten essentieel is voor het leefklimaat in de regio. Groen stimuleert de leefbaarheid, waardoor mensen graag in een gebied willen wonen en werken. Goed voor de economie, maar ook goed voor de ecologie.

Marcel Houtzager, regiobestuurder Groen, Recreatie en Toerisme geeft aan: ”Het toekennen van deze subsidies is een prachtig resultaat van de regionale samenwerking. Het is belangrijk voor alle inwoners van stad en de regio om in het groen te kunnen recreëren. Daarbij komt dat we als regio willen bijdragen aan een concurrerend vestigingsklimaat. Voortzetting van de regionale samenwerking op het gebied van Groen in de metropoolregio acht ik van groot belang. Ik pleit er dan ook voor om het Fonds Groen Haaglanden straks binnen de Metropoolregio te verankeren. ”

17 projecten
De 17 aanvragen betreffen groenprojecten van gemeenten, Dunea en het Hoogheemraadschap van Delfland. De ingediende projecten staan op de prioriteitenlijst 2013 van het Fonds Groen Haaglanden. Inwoners van Haaglanden zien al snel resultaten. Een deel van de groenprojecten is binnen een jaar gerealiseerd. Enkele van de projecten:

Project: Realisatie Natuurspeelgebied
Het doel van het project is de realisatie van een natuurspeelgebied met verschillende thema’s. Daarvoor worden onder andere de volgende maatregelen genomen: parkeervoorzieningen worden aangelegd, informatie borden worden geplaatst, het eiland wordt ingericht met een verhard speelterrein, geitenweide, verlichting en een natuurspeelterrein met boomstammen, zwerfkeien en boomstammenfort. Ook worden er speeltoestellen geplaatst en komt er een junglebrug. Daarnaast worden er wijktuinen aangelegd met onder andere een wijktuinpad, bloemenweide en een kruidentuin.
Subsidie: € 160.000,-.

Project: Pleisterplaatsen wandelroute Koninklijke weg
Het doel van het project is het stimuleren van het gebruik van het recreatieve netwerk in Duin, Horst en Weide en de wandelroute Koninklijke weg. Hiervoor worden vier picknickbanken op vier locaties gerealiseerd. Op twee van deze locaties gecombineerd met een informatiepaneel over een gebeurtenis die een directe relatie heeft met het Koningshuis.
Aanvrager: gemeente Leidschendam-Voorburg subsidie: € 7.000,-.

Project: Laarzenpad Horst en Weide
Het doel van het project is de realisatie van een wandelroute in de nabijheid van het stedelijke gebied en het versterken van de belevingsmogelijkheden van de Duivenvoordse Polder. Daarvoor legt de gemeente een wandelpad aan, informatie panelen en een ‘landschapsbelevingshut’ worden geplaatst.
Aanvrager: gemeente Leidschendam-Voorburg subsidie: € 22.000,-

Meer informatie: http://haaglanden.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *