Buitenplaatsen beleven met interactief hoorspel

Vrijdag 5 juni gaat het eerste level van Buitenplaats Mobiel ‘live’. Vanaf dan is ‘Sabotage op Leyduin’ door iedereen te spelen. Buitenplaats Mobiel maakt buitenplaatsen op een spannende en verhalende manier toegankelijk voor kinderen van 6-12 jaar. Na de lancering op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang, wordt het spel uitgebreid naar de buitenplaatsen Paviljoen Welgelegen in Haarlem, Groenendaal in Heemstede en Beeckestijn in Velsen-Zuid. Buitenplaats Mobiel is onderdeel van het programma Buitenplaatsen in Beeld dat buitenplaatsen zichtbaar maakt en samenwerking tussen partijen bevordert.

jonge-spelers-bij-belvedere-leyduin-foto-kenneth-stampVanaf 5 juni is het level voor Leyduin gratis te downloaden in de Google Play Store. Het is in eerste instantie te spelen op Android-apparaten. De levels van de andere buitenplaatsen zullen circa € 1,- per download kosten en zijn later vanuit dezelfde app te downloaden.

Buitenplaats Mobiel
Rijke Amsterdamse stedelingen ontvluchtten in de periode 1600-1900 de drukke, stinkende stad en trokken zich in de zomer terug op hun weelderige buitenplaatsen. De regio Kennemerland kent nu nog vele buitenplaatsen. Buitenplaats Mobiel brengt de verhalen over deze bijzondere plekken weer tot leven. Met een mobiele app kunnen kinderen de schoonheid, natuur en geschiedenis van de buitenplaatsen in een spannende, interactieve speurtocht ontdekken. Dit kan straks op meerdere locaties, zodat gezinnen gestimuleerd worden om zoveel mogelijk buitenplaatsen te bezoeken. Zij kunnen de game op elk moment van de dag of het jaar spelen. De game wordt ontwikkeld door Cooking Fox en Society of Play. Op 23 september 2014 ontving Buitenplaats Mobiel de Europeana Creative Challenge Award.

Buitenplaatsen in Beeld
Buitenplaats Mobiel is onderdeel van Buitenplaatsen in Beeld. Een programma waarin de buitenplaatsen in Kennemerland als cultuurhistorische identiteit centraal staan. Met het programma maakt Cultuurcompagnie Noord-Holland buitenplaatsen zichtbaar, enthousiasmeert zij nieuwe partijen voor samenwerking en bevordert zij onderlinge samenhang door bestaande en nieuwe arrangementen en activiteiten op te nemen in een jaarprogrammering.Buitenplaatsen in Beeld komt tot stand in opdracht van provincie Noord-Holland.

Meer informatie: www.buitenplaatseninbeeld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *