Ondernemers in de Biesbosch zetten fonds op voor Nationaal Park

Stayokay Dordrecht- gelegen in Nationaal Park de Biesbosch- heeft samen met  twee collega-Biesboschondernemers het fonds ‘Beleef & Geef de Biesbosch’ opgericht dat 25 april j.l. van start is gegaan. Het doel van het fonds is om geld in te zamelen waarmee projecten gefinancierd worden die het gebied toeristisch aantrekkelijk maken. Stayokay Dordrecht zet zich in voor het behoud en ontwikkeling van het Nationaal Park. Nu de subsidies worden teruggeschroefd komt het hostel in actie.

Vaarexcursie in de Biesbosch
Vaarexcursie in de Biesbosch

Rinkelende alarmbellen
Hostelmanager Marco Verdouw: ‘De subsidies worden drastisch verminderd, waardoor bij ons de alarmbellen gingen rinkelen. Nationaal Park de Biesbosch is een prachtig stuk natuur waar jaarlijks veel toeristen op af komen. Onderhoud en ontwikkeling van deze voorzieningen van het Nationaal Park zijn daarom erg belangrijk.’ Het initiatief is ontstaan nadat Marco Verdouw samen met café-restaurant Vissershang en Van den Diepstraten Botenverhuur vorig jaar, op uitnodiging van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, op internationale excursie zijn geweest naar het Lake District. Daar wordt al een aantal jaren met een ‘visitor payback scheme’ gewerkt, waarmee extra geld voor de instandhouding van het nationaal park worden verkregen.

Eerste ondernemersfonds in Nederland
Het is het eerste ondernemersfonds in Nederland voor een Nationaal Park. Een unieke samenwerking van ondernemers met o.a. het Parkschap, Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat, waarbij de ondernemers op eigen wijze donaties verzamelen. Na onderling overleg worden de lokale projecten aangewezen die financiële steun krijgen.

Gasten leveren bijdrage
‘Inmiddels hebben meer dan 20 bedrijven zich aangesloten bij het fonds. ‘Dat is een goed begin’, aldus Marco Verdouw. ‘Ook onze gasten bij Stayokay Dordrecht zullen we na hun Biesbosch-beleving vragen een kleine donatie te doen. Daarnaast worden er doneervogelhuisjes geplaatst en kan men doneren via de smartphone of via sms.’

Bron: persbericht Stayokay Dordrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *