Netwerk van groepsnatuurkampeerterreinen groeit

Een kamp organiseren op een mooie locatie, of een weekendje kamperen met een grote groep vrienden of familie: dit jaar zijn er vijftien GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland waar dit kan. Nieuw in het netwerk zijn vijf groepskampeerterreinen van Staatsbosbeheer en twee van particuliere beheerders.

Groepskamperen Staatsbosbeheer2
Groepskamperen bij Staatsbosbeheer

Nieuwe groepsterreinen
De nieuwe GroepsNatuurkampeerterreinen zijn De Wielewaal in Gasselte (DR) en De Kapschuur in Stadskanaal (GR) (particulier beheer) en De Lange Paal op Vlieland, Swartduin op Terschelling, Uteringskamp in Elp (DR), De Banken in Zeewolde (FL) en De Beugense Peel in Landhorst (NB) (beheerd door Staatsbosbeheer).

Activiteiten en verhuur
Op een GroepsNatuurkampeerterrein staat het samen kamperen in de natuur centraal. Net als op gewone Natuurkampeerterreinen is er aandacht voor natuurbeleving, duurzaamheid en cultuurhistorie. Op diverse terreinen worden extra activiteiten aangeboden, zoals speurtochten, zeskampen, boogschieten, soms georganiseerd door de beheerder, soms in samenwerking met een plaatselijke organisatie. Ook is er vaak de mogelijkheid om tenten te huren, sportmateriaal, kano’s of barbecues. Dit verschilt per groepsterrein.

Generatiekamperen
Niet alleen scholen en scouting maken gebruik van de GroepsNatuurkampeerterreinen. De beheerders van de terreinen krijgen ook vaak boekingen van groepen vrienden of collega’s die een veld of het hele terrein willen afhuren. Ook het generatiekamperen is terug te zien op de GroepsNatuurkampeerterreinen: families bestaande uit grootouders, kinderen en kleinkinderen gaan er steeds vaker samen op uit.

De Groene Koepel
Alle GroepsNatuurkampeerterreinen worden erkend en tweejaarlijks op kwaliteit gecontroleerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Deze stichting zorgt ook voor de netwerken van Natuurkampeerterreinen in Nederland en Trekkershutten in de Benelux. Bij het boeken van een groepsverblijf op een GroepsNatuurkampeerterrein betaalt u een ‘tientje voor de natuur’: met dit tientje zorgt De Groene Koepel voor het uitbreiden en handhaven van het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen en het uitdragen van haar missie: het zorgen voor zo groen mogelijke verblijfsaccommodatie in harmonie met mens en natuur.

Meer informatie: www.groepsnatuurkampeerterreinen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *