Natuurkampeerterreinen zetten in op cultuurhistorie

Tijdens het Paasweekend (19 t/m 21 april) start er een nieuwe campagne rond cultuurhistorie op de Natuurkampeerterreinen: Natuurlijk Cultuurrijk! De campagne is onderdeel van het thema Venster op het Landschap, waarmee Stichting Natuurkampeerterreinen de belangrijkste cultuurhistorische kenmerken van de Natuurkampeerterreinen voor het voetlicht wil brengen.

logo
logo

Met een speciaal ontwikkeld logo wordt de aandacht voor cultuurhistorie op een Natuurkampeerterrein benadrukt. Dit varieert van informatieborden of folders over de ontstaansgeschiedenis van het terrein tot rondleidingen over een landgoed of andere cultuurgerelateerde activiteiten. Uiteindelijk zal de aandacht voor cultuurhistorie geïntegreerd worden in het wezen van de Natuurkampeerterreinen.

‘Een dieper inzicht in de cultuurhistorie maakt dat je anders naar je omgeving kijkt’, zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van Stichting Natuurkampeerterreinen. ‘Wie straks op een Natuurkampeerterrein kampeert zal op een eenvoudige manier de achtergrond van het terrein of de omgeving kunnen leren kennen. We halen als het ware het unieke van onze kampeerterreinen naar boven, en de omgeving waarin ze liggen.’

affiche
affiche

Op elk terrein zal een affiche komen te hangen met een globale beschrijving van de cultuurhistorische kenmerken van het betreffende gebied. De slogan ‘U bevindt zich hier’ boven aan dit affiche nodigt kampeerders uit verder te kijken dan het mooie uitzicht dat ze al hebben.

De start van de campagne vindt plaats tijdens het Paasweekend. Op diverse terreinen zullen de eerste affiches hangen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten rond cultuurhistorie te beleven.

Voor een overzicht van de deelnemende terreinen kijkt u op www.natuurkampeerterreinen.nl/paasweekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *