Najaarscursussen ‘gastheer in het landschap’ voor recreatie en horeca

Komend najaar organiseert het Instituut voor Natuureducatie en Voorlichting (IVN) op diverse locaties in Nederland de cursus ‘Gastheer van het Landschap’. Deze is er op gericht om ondernemers in de gastvrijheidssector te informeren over de bijzondere waarden van het gebied waarin zij ondernemen.

natuurexcursie-IVN-NieuwegeinDe cursus bestaat uit gemiddeld 4 bijeenkomsten waarbij de deelnemers informatie krijgen over de bijzondere waarde van de streek waarin zij ondernemen. Naast een aantal basisonderdelen wordt aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, toeristische recreatieve mogelijkheden en typische flora en fauna van het gebied. Met een gevelbordje en certificaat ‘Gastheer van het Landschap’ kan het bedrijf zich afficheren met hun meerwaarde in natuurinformatie.  Het bedrijf wordt ook opgenomen in de IVN database van alle gastheren door heel Nederland.

Tijdens de cursus krijgen ondernemers de kans om met gelijkgestemden een netwerk op te bouwen. Een unieke mogelijkheid om samen te werken en bijvoorbeeld arrangementen samen te stellen.

Het IVN werkt in dit project samen met RECRON, Koninklijke Horeca Nederland en landbouworganisatie LTO.

Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/gastheer-van-het-landschap

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *