Landschapstriennale; kennis en inspiratie voor landschap en parken

Van 25 mei tot en met 21 september vindt tussen Arnhem en Nijmegen de Landschapstriënnale plaats. Dit is een driejaarlijks evenement over landschap, parken, kunst en cultuur. De hele zomer zijn er tal van activiteiten voor iedereen: van jong tot oud, voor professionals, ondernemers en het algemene publiek.

lingezegenHet programma krijgt steeds meer vorm. Alhoewel de meerderheid van de kennissessie vooral bedoeld zijn voor ontwerpers en beleidsmakers, is in het programma is ook aandacht voor recreatie-bedrijven in en rond Park Lingezegen. Verschillende van hen bieden een activiteit aan of zijn op andere wijze partner van het evenement.

Waarom een landschapstriënnale?
Een landschap dat goed wordt vormgegeven en beheerd, daar hebben mens én economie baat bij. Mensen kunnen er ontspannen en recreëren, voor ondernemers (zeker uit de recreatiesector) is het een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Maar hoe ziet een goed vormgegeven landschap er eigenlijk uit? Wie geeft het vorm? En net zo belangrijk: wie gaat het betalen? Deze vragen hebben alles te maken met waardering, want wie het landschap waardeert, heeft er ook wat voor over! In de eerste plaats heeft de Landschapstriënnale als doel het landschap te beleven en ervaren als een onmisbaar maar niet vanzelfsprekend onderdeel van ons leven. In de tweede plaats biedt de Triënnale een decor om elkaar te ontmoeten en het debat aan te gaan.

Gedurende de zomer worden er diverse kennis- en inspiratiesessies georganiseerd. Bijvoorbeeld:
Wie is er verantwoordelijk voor het landschap? – Een midzomerlandschapsdebat (20 juni)
De eregalerij van Nederlandse parken
Tentoonstelling: ontwerpen aan water

Naast het programma voor professionals is er ook een uitgebreid publieksprogramma.

Meer informatie: www.landschapstriennale.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *