Kleinschalige bedrijven ontbreken in overzichten klantvriendelijkste bedrijf

Ieder jaar wordt het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland verkozen door Marketresponse. Dit jaar won Plus Supermarkten en was Landal Greenparks het beste leisurebedrijf. De prijs had eigenlijk naar alle gastheren en -vrouwen van ‘www.boerzoektjou.nu’ moeten gaan.  (vindt deze organisatie zelf) Op de beoordelingssite van de unieke verblijven op het platteland beoordelen de gasten het gastheerschap gemiddeld met maar liefst een 8,7. Dit is een zeer hoog gemiddelde en hoger dan de beoordeling van Plus supermarkten in het onderzoek. Bovendien is het gemiddelde cijfer van de gasten van Boerzoektjou.nu gebaseerd op 3400 beoordelingen.

Gasten zijn vooral enthousiast over de aandacht en kleinschaligheid.
De kracht van de  diverse plattelandsbestemmingen van boerzoektjou.nu is hun kleinschaligheid. Het beste scoort echter de aandacht en de persoonlijke betrokkenheid van de boeren en boerinnen.  Enkele quotes van gasten:

  • ‘Het was meteen thuiskomen toen ik vrijdag aankwam. Vriendelijke en gemoedelijke mensen stonden mij te woord. Op mijn gehuurde fiets kon ik naar het nabijgelegen festival fietsen. De haan wenste mij een goedemorgen, maar ik deed toch nog even mijn ogen dicht,’ aldus Mariska Hospers over Pergama Landjuweel.
  • ‘We hebben genoten van de gastvrijheid, de rust, de vrijheid, zorgzaamheid maar ook van de heerlijke aardbeien en aardappels… en dat met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Op naar een volgende keer,’ aldus Ruud Lemmens over Camping den Ouwe Ploeg.
  • Adrie van Osch zegt over De Martiene Plats: ‘Wij hebben 2 super overnachtingen ervaren bij de familie van Osch. Willen er beslist nog eens naar terug.’

Gasten tonen volop enthousiasme voor verblijven bij de boer
Gasten van de diverse plattelandsbedrijven laten al geruime tijd hun enthousiasme zien voor verrassend verblijven bij de boer in Zuid Nederland. Via de site: www.boerzoektjou.nu beoordelen zij de diverse aangesloten plattelandstoeristische bedrijven. Daarnaast geven zij aan of ze de accommodaties rustiek, comfort of luxe vinden. Bovendien kunnen accommodatiehouders door drie stempels aangeven of zij een actief (nog werkend) boerenbedrijf zijn, of men de streekproducten promoot en of men kindvriendelijk is. Het project boerzoektjou.nu is onder andere tot stand gekomen in samenwerking met de provincies Noord-Brabant en Zeeland, de VeKaBo, de ZLTO en de Europese Unie, en breid in 2014 uit naar de regio Utrecht/Gelderland.

Door: Goof Lukken, Vrijetijdskennis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *