Grontmij en aannemerscombinatie Bouwmij/Nonak realiseren grootste aaneengesloten natuurontwikkelingsproject van Nederland

Natuurgebied Olde Maten-Veerslotenlanden in Overijssel is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Om de natuurwaarden in stand te houden en te ontwikkelen dient het natuurgebied te heringericht worden. Grontmij is als onderaannemer van de aannemerscombinatie Bouwmij/Nonak verantwoordelijk voor de contractuitwerking.

In opdracht van DLG Zwolle is aannemerscombinatie Bouwmij/Nonak verantwoordelijk voor het UAV-gc contract voor de herinrichting van het natuurgebied. Grontmij is zowel tijdens het inschrijvingstraject als het uitvoeringstraject als onderaannemer actief. In het uitvoeringstraject verzorgen we voor de aannemerscombinatie de werkzaamheden om te komen tot het uitvoeringsontwerp.

Grootste aangesloten natuurgebied
Natuurgebied Olde Maten-Veerslootlanden is met 993 hectare het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Het gebied valt onder de gemeente Staphorst en de gemeente Zwartewaterland. Olde Maten-Veerslootlanden wordt dusdanig ingericht om verdroging te voorkomen met als doel het in stand houden en ontwikkelen van de natuurwaarden. Om dit te bereiken wordt in het hart van het gebied een waterloop aangelegd en worden sloten verdiept en voorzien van natuurvriendelijke oevers. Er worden voorzieningen getroffen om het waterpeil te verhogen en het water vast te houden. Het landschap krijgt een weids karakter als vanouds, met ruimte voor beleving en recreatie.

Bron: grontmij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *