Fusie VEKABO is rond

Na een jarenlange aanloop is de fusie van VEKABO werkelijkheid geworden. Rinus van ’t Westeinde, de voormalig voorzitter, is blij dat alle regio’s akkoord zijn met een fusie naar één VEKABO. “VEKABO wordt een dynamische en krachtige marketingorganisatie voor kleinschalig verblijf op het platteland. Alle regio’s zijn het erover eens: we gaan de krachten bundelen in één organisatie. Efficiënt, effectief en accuraat, dat zijn de kenmerken van de nieuwe organisatie waarbij we snel kunnen handelen en besluiten kunnen nemen.”

vekaboOok de organisatiestructuur verandert. De diverse regio’s konden kandidaten voordragen voor het nieuwe bestuur. Een selectiecommissie heeft daar drie kandidaten uit voorgedragen, die door het ‘voormalig’ bestuur unaniem werden aangenomen.

Het nieuwe bestuur bestaat vanaf nu uit drie bestuursleden: Ellen Kok (expertise op het gebied van marketing), Joos van Hees (specialist op het gebied van verenigingszaken) en Theo Koolen (veel expertise en een uitgebreid netwerk op het gebied van kennis & innovatie). Daarnaast blijven er nog een jaar twee oud-bestuursleden aan om de overdracht in goede banen te leiden: Rinus van ’t Westeinde en Ronald van Vlijmen.

De kerntaak van het nieuwe VEKABO is marketing. Als eerste stap zal daarvoor de website worden aangepast en worden marketingacties voorbereid. Het zal niet lang duren voordat er ook een verandering in uitstraling merkbaar is. Daarnaast richt de organisatie zich op collectieve belangenbehartiging van de leden. Daarbij moet moet er gedacht worden aan zaken zoals toeristenbelasting en, afgelopen jaar, de afschaffing van het lage btw-tarief.

Meer informatie: www.vekabo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *