Binnenkort ook Nederlandse natuurgebieden in Google Street View

Google gaat 25 natuurgebieden van Natuurmonumenten in kaart brengen met Street View. Bij de selectie van locaties is gekozen voor bijzondere natuurgebieden en monumenten. Met de (mooie) beelden wil Natuurmonumenten mensen aanzetten om zelf naar buiten te gaan en een gebied te bezoeken. Vanaf 2016 komen de mooiste plekjes van Nederland online beschikbaar.

Focus op natuur
Er zijn wereldwijd al meerdere natuurgebieden in kaart gebracht met Google Street View. De online rondtoer focust op het in beeld brengen van de schoonheid van de natuurgebieden. Er wordt geen aandacht besteed aan de horeca of bedrijven die in het gebied zijn gevestigd. Wel wil Natuurmonumenten enkele bijzondere monumenten in Street View opnemen. In Google Maps (red. online kaarten van Google) is het wel mogelijk om je bedrijf te koppelen aan de kaart op internet.

Google2Onbewoond eiland
De aftrap van deze samenwerking vond deze week plaats op het Waddeneiland Griend, gelegen tussen Terschelling en Harlingen. Dit beschermde natuureiland is onbewoond en normaal gesproken niet toegankelijk voor mensen. Met een draagbare camera, de ‘Trekker’, van Google is het eiland grotendeels vastgelegd. Deze beelden worden later dit jaar beschikbaar gemaakt via Google Street View. Vanaf 2016 volgen natuurgebieden, landgoederen en forten van Natuurmonumenten in de rest van Nederland. “Een prachtige samenwerking en een primeur voor de Nederlandse natuur! We hopen natuurlijk dat deze beelden mensen inspireren om al die mooie plekken ook in het echt te gaan bekijken”, aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten.

Natuur voor iedereen
“We zijn bijzonder verheugd met deze mooie samenwerking met Natuurmonumenten. Enkele gebieden zijn beperkt toegankelijk voor het publiek, zodat de natuur onbelemmerd haar gang kan gaan. Door onze krachten te bundelen met Natuurmonumenten wordt het toch voor iedereen mogelijk deze prachtige plekken binnenkort vanuit de huiskamer te bekijken, waarbij we respect voor de natuur in acht nemen”, aldus Pim van der Feltz, directeur Google Nederland.

Vrijwilligers gezocht
Natuurmonumenten gaat zelf de overige natuurgebieden in kaart brengen. De natuurorganisatie zoekt daarom vrijwilligers om met deze omvangrijke klus te helpen. Zij zullen met de Trekker de natuurgebieden en andere plekken doorkruisen om de beelden te verzamelen.

Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/streetview
Meer informatie: Google Street View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *