Aanmelden modderdag-activiteiten van start

Aanhaken bij themadagen biedt volop kansen om met relatief weinig promotie toch veel bezoekers te trekken. Op woensdag 29 juni 2016 is er weer zo’n aanhaakkans in de vorm van de Modderdag, georganiseerd door natuurvereniging IVN. Organisaties die buiten spelen in de natuur (en modder) hoog in het vaandel hebben staan worden uitgedaagd om deze dag een leuk evenement aan te melden.

modderdagLekker aanmodderen
IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren: opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur.

Om scholen, gastouders, kinderdagverblijven die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vinden op weg te helpen, is de ModderWijzer ontwikkeld, Met achtergrondinformatie, maar ook tal van suggesties voor activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.

International Mud Day
International Mud Day is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vorig jaar deden in Nederland 110.000 kinderen van 2400 locaties mee. Vanaf 2016 wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Meer informatie: www.modderdag.nl (aanmeldformulier activiteit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *