Zwembaden in Flevoland doen het goed op zwembadverkiezing van het jaar

Tijdens de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem zijn de Awards uitgereikt voor De Zwembad van het Jaar Verkiezing 2012. In de categorie vakantieparken won de Aquamundo op CenterParcs De Eemhof. Ook in de categorie van grootste zwembaden (> 200.000 bezoekers) werd de prijs vergeven aan een zwembad in Flevoland; De koploper in Lelystad.

CenterParcs zwembadspecialist
Peter Hoorneman, General Manager van de Eemhof reageerde trots op de prijs: “De onderscheidende kenmerken van de Aqua Mundo op Park Eemhof, zoals de unieke attracties Flow Rider en Turbo Twister evenals het Balinese thema en de groene manier van functioneren van het zwembad, hebben ongetwijfeld een grote rol gespeeld bij deze overwinning. Wij zijn erg trots dat het publiek voor ons gekozen heeft.”
De Eemhof doet er alles aan om het subtropische zwemparadijs zo groen mogelijk te laten functioneren. Dankzij een geavanceerd systeem met chloramine separatoren in alle zwembaden van Center Parcs, wordt tot 90% minder chloor gebruikt dan in reguliere zwembaden. Daarnaast wordt het afvalwater op De Eemhof op een natuurlijke manier gezuiverd door middel van rietbeddingen.
Ook de Aqua Mundo’s van Center Parcs De Huttenheugte en Center Parcs De Kempervennen vielen in de prijzen, respectievelijk op de tweede en derde plaats.
Meer informatie: www.centerparcs.nl

De Koploper
Weinig mensen zullen direct aan Lelystad denken bij hun keuze voor een bijzonder zwembad. De multifunctionele sportaccommodatie kent al jaren achtereen een behoorlijke groei; tot 335.522 in 2011. Dat is knap voor een gemeente met ruim 75.000 inwoners en beduidend hoger dan de benchmark voor gemeenten van deze omvang. Met name het recreatief zwemmen groeide sterk (+ 143% t.o.v. 2002)
Meer informatie: www.de-koploper.nl

De overige prijzen werden als volgt verdeeld:

  • Openlucht zwembaden: Recreatieoord De Warande in Oosterhout
  • Binnen/combibaden tot 100.000 bezoekers per jaar: De Schop in Asten
  • Binnen/combibaden tot 200.000 bezoekers per jaar: Zwemcentrum Kollum in Kollum
  • Meest Duurzame Zwembad: Recreatiecentrum De Zevenkampse Ring in Rotterdam
  • Vakjury Award: Zwembad De Zandzee in Bussum

Op de website www.zwembadvanhetjaar.nl namen maar liefst 67.000 mensen namen de moeite om hun stem uit te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *