Zieke kinderen virtueel naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS heeft vandaag samen met yellowBird virtueel haar deuren geopend! Een groot aantal kinderen in het ziekenhuis die tijdens de kerstdagen niet naar huis kunnen hebben een virtuele kerstkaart mogen ontvangen.

In samenwerking met yellowBird zijn zieke kinderen uit tien verschillende (kinder)ziekenhuizen in Nederland op hetzelfde moment virtueel naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen gereisd. Dit gebeurde door middel van een 360º VR livestream en VR brillen. Het is voor het eerst dat een park op deze manier ‘de deuren’ open heeft gezet.

Veel kinderen die in deze ziekenhuizen liggen daar langdurig. Om hen een hart onder de riem te steken werd deze bijzondere en virtuele livestream opgezet. Onder andere ziekenhuizen in Brabant, Utrecht, Zuid-Holland, Drenthe en Groningen hebben live meegekeken. In het Scheper Ziekenhuis in Emmen keek de achtjarige Isabella vanaf de bank in de tienerkamer mee met het tochtje over de rivier in de overdekte jungle in WILDLANDS.

Daarnaast was dit moment ook de aftrap van een structurele samenwerking tussen WILDLANDS en yellowBird om VR-content te maken voor ziekenhuizen en scholen.

Meer informatie:
www.wildlands.nl
Yellow Bird Nederland

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *