Wordt dit de nieuwe attractie van de stad Utrecht?

De Domtoren is voor de stad Utrecht een geweldig toeristisch landmark; en vanaf grote afstand herkenbaar. De Stichting Voorbereiding Herbouw Schip Domkerk wil de beleving rond de Domkerk een nieuwe impuls geven met ‘Project 2074’. De realisatie van de herbouw kan worden opgezet als een toeristische attractie.

domplein utrecht

Toeristisch Domplein?
Veel toeristen die Utrecht bezoeken lopen direct naar het Domplein lopen. Want daar, bij die opvallende toren, zal wel wat te doen zijn. Maar eenmaal aangekomen is er geen bruisend plein met activiteiten te vinden; zeker na 17.00 uur, als de VVV en de omliggende attracties ‘De Domkerk’ en ‘het hofje’ gesloten zijn. De informatieborden geven nog enige informatie over het historisch belang van het plein. De toerist in dit deel van de stad vaak weer snel uitgekeken. …Gelukkig heeft de stad nog meer te bieden.

Toeristisch en leerzaam
Met project 2074 wil de Stichting een duurzame bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Utrecht als stad van kennis en cultuur. Bouwen op een historische bouwplaats met oude technieken en menskracht. Een aantrekkelijke plek in het centrum van Utrecht om te bezoeken, te bewonderen, te genieten van cultuur, waar je kunt leren, onderzoeken of werkervaring op doen. Maar ook een hoogwaardig toeristische attractie en daarmee een krachtige stimulans voor de Utrechtse economie.

Maquette
In Utrecht zijn serieuze plannen om het in 1674 ingestorte schip van de Domkerk te herbouwen. Als voorbereiding op dit ambitieuze project wordt een maquette gebouwd van de complete Domkerk (schaal 1:50). De maquette wordt gefaseerd gebouwd en geeft uiteindelijk weer hoe de stichting het schip wil herbouwen.
Als eerste gedeelte van de maquette wordt op woensdag 27 maart om 17.30 uur de Domtoren onthuld in de VVV-Winkel, Domplein 9. Ook wordt dan de vernieuwde website en het logo van de stichting gepresenteerd.
De bouw van de maquette wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het K.F. Hein-fonds en particuliere giften.

Meer informatie: www.herbouwdomkerk.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *