Wereldpaviljoen in het Limburgse Steyl realiseert een Ghana Experience

De bescheiden experience ‘Wereldpaviljoen in Steyl’ (5100 bezoekers in 2018) heeft een spectaculaire nieuwe VR-experience geopend, ontwikkeld dor attractiebouwer Lagotronics. Bezoekers worden meegenomen naar het dagelijks leven van Ghana.

De beleving in Ghana begint in een autobus. Zittend op een van de zes stoelen ervaart de gast de drukte op de markt en het busstation en maak je vervolgens een levensechte busrit door Ghana. Op de voor- en zijruiten van de bus glijdt het landschap voorbij. De ramen zijn vervangen door beeldschermen.  Aangekomen in het dorpje Tongo stappen de bezoekers uit en nemen ze plaats op een krukje midden in het dorp. Via de VR-brillen zien ze bewoonster Alice die de gasten begroet. Vervolgens beleven de gasten aan de hand van 360 graden beelden het leven in een dorp, op school, de markt, bij de waterput en op het land in Ghana.

In het nieuwe deel van het Wereldpaviljoen wordt op een bijzonder wijze ook aandacht geschonken aan de vluchtelingen problematiek. Via de VR-simulatie maken bezoekers de barre overtocht mee vanuit Afrika naar het eiland Lampedusa. De simulatie is gemaakt door student Victor Vergoossen, 3D artist bij BlueTea in Ittervoort.

“We zijn vereerd om dit project mee te mogen realiseren. Dicht bij huis, en dan ook nog eens met een educatief en maatschappelijk tintje. Daarnaast een mooie kans om te laten zien wat wij kunnen met Virtual Reality. Bezoekers leren zo op een speelse, maar ook levensechte wijze de cultuur van Ghana kennen.”
Mark Beumers, CEO Lagotronics Projects

Red.: Door het gebruik van de nieuwste VR-techniek (niet draadloos) heeft Lagotronics een beleving neergezet die zo dicht mogelijk in de buurt komt van de werkelijkheid. Waar veel VR experiences weinig aandacht besteden aan de omgeving (de beleving zit immers in de bril) is op bovenstaande foto’s te zien dat de aankleding/thematisering van de omgeving ook serieus ter hand is genomen.

Meer informatie: Wereldpaviljoen.nl / www.lagotronicsprojects.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *