Vooruitblik op de opening van waterpark Plopsaqua

Op 22 maart opent Plopsa De Panne haar allereerste waterpark; Plopsaqua. Het complex is 4.000 vierkante meter groot en heeft een investering van 16 miljoen gevergd. Ook de gemeente De Panne heeft geparticipeerd in de realisatie. De basisvoorzieningen omvatten een 25-meterbad met 4 banen, en er komt een ruim speelgedeelte met 3 verschillende zwembaden en 6 glijbanen. Bovendien zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten te vinden zijn. De unieke thematisering gecombineerd met verschillende geluid- en lichteffecten garandeert een magische beleving voor iedere bezoeker.

Een beeldimpressie:

Wicky de Viking
Plopsa gaat prat op originaliteit en een doorgedreven thematisering en dit is in haar waterpark niet anders. Het subtropische zwembad is volledig ingericht rond de populaire Studio 100-held Wickie de Viking in een decor dat een dooiend sneeuwlandschap bij zonsondergang uitbeeldt. Alle figuren uit de Wickie de Vikingtekenfilmserie krijgen er een plaatsje, maar ook een familie wolven, een walvis, beren en andere Scandinavische dieren staan verspreid in het Vikinglandschap.

In het zwemcomplex komt geen lichtkoepel, maar wordt gewerkt met scenografische verlichting. Dit om bezoekers onder te dompelen in de sfeer van een Vikingdorp bij zonsondergang. Hierdoor wordt de beleving compleet anders dan de zwemervaring in een klassiek subtropisch zwemparadijs. Het thema is uniek: er wordt een koud klimaat in een warme omgeving uitgebeeld.

Op een totale oppervlakte van 4000 m2 biedt Plopsaqua voor elk wat wils. Er wordt gewerkt met verschillende geluid- en lichteffecten in de zwembadattracties die tot de verbeelding van jong en oud spreken. Zo wordt 4 maal per dag onweer nagebootst boven het golfslagbad, maar ook in het ruime buitengedeelte valt elk moment iets spannends te beleven.
Zwembadfaciliteiten:

 • Het Stormbad met regengordijn van 50m2 groot en donder- en bliksemeffecten
 • Halvar’s Drakkar, een vikingboot met 2 waterkannonen die zwemmers zelf kunnen bedienen
 • Spectaculaire wildwaterbaan, Wild River door ravijnen, mysterieuze grotten en 2 watervallen
 • Wickie’s Speeldorp, een playhouse met 3 glijbanen en verschillende waterspeeltuigen en -effecten
 • Ylvi’s Peuterbad met waterspeeltuigen en 2 grote schermen waarop de avonturen van Wickie de Viking worden vertoond
 • 25 Meter Disco Bad met 4 banen en lichtinstallatie
 • 2 bubbelbaden
 • Buitenzwembad met een bubbelbank en nekdouche
 • Ligweide
 • Sauna voor 12 personen
 • Viking Snack, een horecapunt waar snacks en drankjes verkregen kunnen worden

Drie waterglijbanen worden de topattracties in het waterpark:

 1. Sky Drop (19 m hoog): De Sky Drop is de hoogste glijbaan van België. Daarnaast is ook het lanceerplatform uniek: de zwemmer valt loodrecht naar beneden in de glijbaan, na het openklappen van het luik onder de voeten.
 2. De Glijdende Banden (15 m hoog): Alleen of met zijn tweeën glijden zwemmers pijlsnel naar beneden op een band.
 3. Disco Slide (11 m hoog): Deze glijbaan registreert hoe snel zwemmers naar beneden glijden op de tonen van zelfgekozen muziek.

Nieuwe technologieën
Plopsaqua is een sterk staaltje van de allernieuwste technologieën. Zo wordt om een uitstekende waterkwaliteit te garanderen, gewerkt met een AOS-installatie. De waterhygiëne is verzekerd door middel van zoutelektrolyse. Dit zorgt ervoor dat chloorirritatie tot een minimum beperkt wordt in vergelijking met andere zwembaden met minder geavanceerde systemen. Naast unieke technieken die de waterkwaliteit optimaliseren, bevat Plopsaqua De Panne ook diverse ecologische technologieën. Zo wordt de scenografische verlichting voor 95% gerealiseerd door LED lampen. Een RO zuiveringsinstallatie verwezenlijkt een waterbesparing van maar liefst 50%. Warmterecuperatie geschiedt door het opnemen van een ventilatiesysteem dat werkt met hoogrendement luchtgroepen. Waterverdamping in het buitenbad is bovendien beperkt doordat het water ’s nachts in immense waterreservoirs wordt opgeslagen. Tenslotte is Plopsaqua over de gehele oppervlakte voorzien van vloerverwarming, wat het aangenaam vertoeven maakt voor bezoekers.

Meer informatie: www.plopsa.be/plopsaqua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *