Vijfde hotel voor Europapark

Europa-Park blijft stevig groeien. Het tweede attractiepark van Europa heeft een tekort aan verblijfsaccommodatie en opent volgend jaar zomer een vijfde hotel, met 224 kamers. Met het nieuwe vier sterren hotel bouwt Europa-Park zich verder uit als een topbestemming voor korte vakanties.

Vuurtoren midden op het Europese vaste land
Het hotel is genoemd naar de gelijknamige vuurtoren in de zee voor de kust van Schotland. Blikvanger van het nieuwe 4 sterren Superior hotel wordt dan ook een rood-witte 35 meter hoge vuurtoren. Als baken zal zij reizigers de weg wijzen naar het vijfde hotel van het Europa-Park Resort. Het hotel zelf bestaat uit een hoofdgebouw met 4 verdiepingen en 5 vleugelgebouwen met ieder 3 verdiepingen. De gebouwen zullen in lichte en frisse kleuren uitgevoerd worden in de bekende houtbouw uit de koloniale tijd. “Bell Rock” komt naast het riviertje “alte Elz” te liggen. Het buitenterrein wordt ingericht met loofbomen uit Noordoost-Amerika en enkele waterpartijen.

 

Liefde voor detail
In de lobby waant men zich al meteen in New England. Hier vindt de gast de typische “Shaker-stijl”: fraai timmerwerk, planken vloeren, open haarden en zoals men van Europa-Park gewend is, talloze ornamenten, kunstwerken en voorwerpen uit de betreffende tijd. De 224 familiekamers zijn ook tot in detail gethematiseerd, maar kennen vanzelfsprekend de modernste voorzieningen als draadloos internet, flatscreen-tv en een luxueuze  badkamer. 30 kamers zijn uitgevoerd als suite. Iedere suite kent een eigen thema: bekende zeelui en de verschillende Engelse koloniën zullen hiervoor als inspiratiebron dienen. Absoluut toppunt vormen de 6 suites in de vuurtoren. Vanuit deze kamers heeft men een geweldig uitzicht op het Zwarte Woud, het Rijndal en de Vogezen.

 

Jaloerse ontdekkingsreizigers
“Bell Rock” kent verschillende voorzieningen waarop de toenmalige ontdekkers jaloers zouden zijn. Hotelgasten kunnen bijvoorbeeld de vermoeidheid van een dagje Europa-Park achterlaten in het binnen- en buitenzwembad of in de wellness-afdeling. Kinderharten gaan sneller kloppen in de waterspeelplaats of de speelruimte in het hotel. Maar liefst drie restaurants, waaronder een fine dining-restaurant in de vuurtoren, zijn in de plannen voorzien. Voor Confertainment-bijeenkomsten komen er ook nog eens drie verschillende zalen.

 

Grootste resort van Duitsland
Er is een grote vraag naar overnachtingen bij het park en met name in het Europa-Park Resort. Niet alleen omwille van de veelheid aan attracties in het park dat een meerdaags verblijf haast noodzakelijk maakt, maar ook omwille van de hoogstaande kwaliteit van de hotels. Het Europa-Park Resort bestaat momenteel uit 4 hotels met totaal 3.500 bedden. De hotels “El Andaluz” (1995), “Castillo Alcazar” (1999), “Colosseo” (2004) en “Santa Isabel” (2007) kennen momenteel een meer dan goede bezetting. De eerste twee hebben 4 sterren, de laatste 2 vallen in de categorie 4 sterren Superior. Europa-Park telt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers, bijna de helft daarvan komt uit eigen land, 20% komt uit Frankrijk en 20% uit Zwitserland. Juist de overige landen (11%), waaronder ook een groeiend aantal bezoekers uit de Benelux, tonen steeds meer interesse voor een kort verblijf.  Naast hotels beschikt Europa-Park ook over een Gästehaus en een Camp Resort (1.200 slaapplaatsen) met ingerichte tipitenten, blokhutten en huifkarren en een overnachtingscamping waar men kan verblijven in de eigen caravan of camper.  Met de uitbreiding heeft Europa-Park straks het grootste resort van Duitsland. Het nieuwe hotel zorgt voor 260 extra arbeidsplaatsen en indirect ook voor extra werkgelegenheid in de directe omgeving.

 

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows. In het park zijn dertien Europese landen tot in de puntjes nagebouwd. Het is het  grootste attractiepark ter wereld met een seizoensopenstelling en het op een na best bezochte park in Europa. Europa-Park ontvangt jaarlijks vele onderscheidingen en is afgelopen jaren meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa.

Meer informatie: www.europapark.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *