Verkoop gebruikte motorjachten verdubbeld

De jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersport – melden een spectaculaire groei van het aantal verkochte gebruikte motorjachten. In het eerste kwartaal van 2015 werden 103% meer motorjachten verkocht dan in het eerste kwartaal van 2014.

o4vP8faDe verkoop van zeiljachten steeg met 9%. Waar de verdubbeling van het aantal verkochte motorjachten aan te danken is, is niet helemaal duidelijk. Wellicht speelt hier een positief effect van de toenemende vergrijzing: meer oudere watersporters wensen meer comfort en gemak en maken de overstap van een zeil- naar een motorjacht.

Positieve impuls
‘Het herstel begint door te zetten’,  aldus Mattijs van Baalen, voorzitter van de Bedrijfsgroep Makelaars van HISWA Vereniging. ‘We merken duidelijk dat de markt een positieve impuls krijgt. Het prijsniveau is goed en verkopers zijn veel realistischer over de waarde van hun boot.’

Sneller verkocht
Verder nam de gemiddelde tijd dat een gebruikte boot te koop ligt, af. Lag een motorjacht in het eerste kwartaal van 2014 nog 329 dagen te koop, nu wacht hetzelfde jacht 280 dagen op een nieuwe eigenaar.  Een zeiljacht lag gemiddeld 306 dagen te koop; in hetzelfde kwartaal van vorig jaar was dat nog 398 dagen.

Meer informatie: www.hiswa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *