Veel commotie om stilteruimte Walibi Holland

Op verzoek van gasten richt Walibi met ingang van komend jaar een stilteruimte in. In de media werd dat al snel vertaald naar een bidruimte voor moslims, waarna Geert Wilders, via twitter, nog wat olie op het vuur gooide; “Krankzinning voornemen: islamitische gebedsruimte in Pretpark Walibi Holland. Geen islamisering van onze pretparken!”

De feiten liggen genuanceerder, zo laat een woordvoerder van Walibi weten: “Walibi Holland heeft een stilteruimte gecreëerd waar bezoekers zich terug kunnen trekken wanneer men daar behoefte aan heeft. Wij kregen meerdere malen de vraag vanuit de bezoeker of er een rustige plek was, bijvoorbeeld voor een gebed. Daarom hebben we besloten om een ruimte die weinig gebruikt werd in te richten als stiltelocatie waar bezoekers zich terug kunnen trekken. Deze ruimte is geschikt voor iedereen die daar behoefte aan heeft en is dus niet specifiek gericht op één doelgroep zoals dit in de media naar voren komt.”

Meer informatie: www.walibi.nl

3 reacties

  1. Jullie zijn voorgelogen. Het voornemen van Walibi was vanaf het begin om een islamitische gebedsruimte in te richten. Na alle commotie is het PR-apparaat in werking gezet. Nu pas heet het ineens een stilteruimte. Trap er niet in.

  2. Ik kan me nog goed herinneren dat in de jaren ’70 á ’80 van de 20ste eeuw in de Efteling teken- en lachfilms werden gedraaid in het carrouselgebouw. Daar waren bijvoorbeeld films over Stan Laurel & Oliver Hardy te zien (de Dikke en de Dunne) waar iedereen van in een deuk lag, ikzelf inbegrepen! Er werd in sommige van hun films nogal de draak gestoken met moslimterroristen maar daar hebben gelukkig veel moslims nóóit over geklaagd. Stel dat in die potentiële stilteruimte in Walibi nou eens in het geheim films over Laurel en Hardy werden gemaakt en hun grote vriend, James Finlayson (een Schotse acteur die altijd zijn wenkbrauwen vals omhoog trok), verscheen op het scherm: hij zou de desbetreffende moslims in die bidruimte net zo gefronst aanstaren als in de lachfilms! Want ik verwachtte vast niet dat Laurel, Hardy en Finlayson, in de tijd dat zij nog leefden, dol waren op moslimextremisten, nazi’s en communisten! Walibi Holland is gewoon bezig om zichzelf te ruïneren met hun tactiek van overbetutteling naar bepaalde gelovigen en anders mogen ze daar evengoed een stilteruimte gaan openen voor katholieken, protestanten, christenen, Jehova’s, atheïsten en iedereen die verder gelovig of ongelovig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *