Hof van Saksen krijgt langste trechterglijbaan ter wereld

Op 5 juli 2019 opent de Saltato op Hof van Saksen. De Saltato wordt de langste trechterglijbaan ter wereld. In deze 195 meter lange waterglijbaan, met vier trechters schieten gasten in een 2-persoonsband heen en weer door vier trechters. De spectaculaire lichteffecten maken de ervaring compleet.

Saltato: een glijbaan voor waaghalzen

De Saltato wordt wederom gebouwd door de Nederlandse glijbaanbouwer Van Egdom, die het bestempelen als een buitengewone spectaculaire ervaring. Voor het eerst bouwt Van Egdom een waterglijbaan met 4 cones. In een 2-persoonsbandworden de gasten door vier trechters met een doorsnede van 5 meter heen en weer gedraaid. De spectaculaire lichteffecten maken de rit compleet en nog intenser. De naam Saltato staat voor muzikale sprongen en is een knipoog naar de opera Carmen van Bizet. Het eerste deel van de glijbaan is kabbelend, dan golvend en vervolgens beland je met een donderend geraas in de volgende trechter.

Hof van Saksen had al eerder een wereldprimeur. Het meest bijzondere resort van Europa opende in 2017 drie spectaculaire indoorwaterglijbanen:

  • Bombo, de grootste indoor waterglijbaan ter wereld met een vrije val van maar liefst 10 meter,
  • Intenso, de hoogste bandenglijbaan met mooie lichteffecten
  • en de steilste speedslide Presto, voor de ultieme adrenalinekick.

De glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimaal energieverbruik. Door te kiezen voor de meest efficiënte verwarming en luchtbehandeling kan meer dan 95% van de warmte worden teruggewonnen uit de uitgeblazen lucht en ververs-water.

In de glijbaantoren zit nu nog een extra uitgang om in de toekomst nog een waterglijbaan toe te voegen. Met het huidige arsenaal aan waterglijbanen is Hof van Saksen inmiddels uitgegroeid tot een van Nederlands meest spectaculaire waterparken. Zie ook onderstaande filmimpressie van Parkvakanties

https://www.youtube.com/watch?v=W7gxL2r_Ep8

Family Adventure Golf

Naast de de extra glijbaan is er nog meer nieuws. De Family Adventure Golfbaan: een 18-holes baan voor het hele gezin. Het parcours kenmerkt zich door het open karakter en bevindt zich middenin de prachtige Drentse natuur. De banen zijn twee keer zo lang als de gemiddelde mini golf, waardoor het een uitdagend parcours is.De Family Adventure Golfbaan wordt op 1 juni in gebruik genomen.

Meer informatie: www.hofvansaksen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *