Ultieme route voor fietsvakantie in Nederland; De ronde van Nederland

Routes met een sterk marketingconcept bieden een prima kapstok voor toeristische ontwikkelingen. Met ‘De Ronde van Nederland’ is de ultieme fietsroute ontwikkeld voor de vakantiefietser in Nederland. De ronde van 1300 kilometer geeft een beeld van het zeer diverse Nederland. Fietsers die de Ronde aantoonbaar hebben volbracht ontvangen een oorkonde.

Herziene route
De Ronde van Nederland voert van Noordzeekust tot Achterhoek en van Groningse terpen tot Brabantse vennen. Karakteristieke dorpen en steden, duinen, dijken, bos, polders, rivieren, heide, heuvels; deze ronde voert er allemaal langs. De route is op een aantal plekken flink herzien. Zo gaat de route voortaan na Venlo verder zuidwaarts naar Roermond en dan via Weert richting Eindhoven. Na Coevorden gaat de route niet meer door Duitsland maar door het Overijsselse land. Ook langs de Noordzeekust loopt het traject anders dan in de voorganger. De route is twee richtingen bewegwijzerd. De 1300 kilometer tellende ronde is ideaal voor een fietsvakantie, maar is ook bij elkaar te sparen via dag- of weekendtochten. Hij is dus zowel geschikt voor de ware kilometervreter als voor de puur recreatieve fietser.

Handige gids
De compleet vernieuwde fietsgids Ronde van Nederland is de opvolger van de succesvolle gelijknamige fietsgids uit 2005. In de fietsgids wordt de route in deeltrajecten beschreven. Afhankelijk van weer, conditie en geplande uitstapjes is de fietsafstand van dag tot dag te bepalen. De Ronde kan op elk punt worden ‘opgepakt’; NS-stations zijn bij uitstek geschikte startplekken. De 48 trajectkaarten (schaal 1:100.000) in de gids beslaan een ruim gebied rond de route, met daarop de bekende fietsknooppunten en accommodatie. Bij de kaarten staat een compacte beschrijving van het belangrijkste dat onderweg te zien is. De gids biedt verder veel nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren.
De gids heeft een handige spiraalband en is verkrijgbaar via de webwinkel van nederlandfietsland.nl in de loop van de zomer ook te koop bij ANWB en VVV (€ 16,95, ISBN 978-90-72930-460).

Spaar de Ronde bij elkaar!
Het fietsen van de complete Ronde van Nederland is voor velen een enorme (sportieve) uitdaging. Het is dan ook niet niks: 1300 kilometer fietsen langs de randen van ons land. Degenen die de Ronde aantoonbaar compleet gefietst hebben, ontvangen een gepersonaliseerde oorkonde. Informatie daarover staat op de website nederlandfietsland.nl.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *