Twee nominaties voor Raveleijn op Cinekid Festival

De Efteling meldt trots dat televisieserie én de online game Raveleijn zijn genomineerd voor een Cinekid Award 2011. De serie is door de publiekjury genomineerd voor de Cinekid Kinderkast prijs en is één van de drie genomineerden in de categorie fictie. De game Raveleijn is door een vakjury uit ruim 40 inzendingen genomineerd voor de Cinekid Nieuwe Media Award. Het indrukwekkende verhaal van Raveleijn is bedacht en geschreven door de Efteling en Paul van Loon, en vormde de leidraad voor zowel de dramaserie als de online game.

 

De serie Raveleijn, die eerder dit jaar werd uitgezonden op RTL4 en Omroep Brabant, gaat over vijf kinderen die via een geheimzinnige poort Raveleijn ontdekken, een oeroude stad uit ’de andere wereld’. In de compleet Nederlandse serie Raveleijn geproduceerd door Efteling Media en Four One Media, waren acteurs als Babette van Veen, Bart de Vries, Hugo Haenen, Miryanna van Reeden, Sebastiaan Wulff en Kimberley Klaver te zien.

 

De game Raveleijn is één van de grootste gratis online games die dit jaar in Nederland is gelanceerd. In het spel worden kinderen ruiter om via opdrachten uiteindelijk de vijanden van Raveleijn te verslaan. De Cinekid vakjury lette naast kwaliteit, vernieuwing op technisch en inhoudelijk gebied, gameplay en toegankelijkheid ook op esthetische waarde, gebruiksgemak voor kinderen en educatieve waarde.

 

De Cinekid Awards gelden als de belangrijkste Nederlandse prijzen voor jeugdproducties op het gebied van film, televisie en nieuwe media. Kinderen kunnen tot en met 18 oktober hun stem voor de televisieserie uitbrengen op www.cinekid.nl/kinderkast. Stemmen op de online game Raveleijn kan alleen tijdens het festival zelf in het MediaLab. Op donderdag 20 oktober zal de prijsuitreiking van de Cinekid Awards plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *