Terugblik op Euro Attractions Show 2014

Na drie dagen beurs en congressen blikt de organisatie van de Euro Attractions Show (EAS) trots terug. Deze editie in Amsterdam trok 26% meer bezoekers dan Parijs in 2013.  (10.750). Opmerkelijk was het groeiende bezoek van vertegenwoordigers van campings, winkelcentra en indoor speelhallen.

Interactiviteit en technologie
De bezoekers kwamen uit zo’n 100 landen en ongeveer een derde kwam uit Nederland. Ook een recordaantal bedrijven (441) liet op de beursvloer van 11.315 m2 hun nieuwste producten zien op het gebied van achtbanen, attracties, ticket- en toegangssystemen, 3-d films, games, etc. Opvallend daarbij was de trend naar meer interactiviteit en de combinatie van verschillende technologieën in één attractie.
Wat verder opviel is de aanwezigheid van opkomende economieën. Vooral veel bedrijven uit China presenteerden zich. Een deel van deze bedrijven heeft de kunst van ‘presentatie en marketing’ in veel gevallen nog niet onder de knie.
De Nederlandse toeleverende sector was ruimschoots vertegenwoordigd en behoort in veel gevallen tot de top van de branche.

Een beeldimpressie van de beursvloer:

Kennis opdoen
De kennisbijeenkomsten werden ook goed bezocht. Op pretwerk.nl maakten we eerder al een verslag van de noviteiten-presentatie en het branche-ontbijt waar Steve van den Kerkhof een kijkje gaf achter de schermen bij Plopsa en Studio 100. Een verslag van de RECRON bijeenkomst over de toekomst van de verblijfsrecreatie, volgt binnenkort.
Ook diverse media besteden aandacht aan deze grootste attractiebeurs van Europa.

Volgend jaar in Gothenborg
In 2015 zal de Euro Attractions show georganiseerd worden in het Swedish Exhibition and Congress Center in Gothenburg. Daar zal van 6 tot en met 8 oktober de Europese attractie-industrie zich weer verzamelen om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen. Ook hiervoor is de belangstelling van de bedrijven momenteel boven verwachting groot. Meer informatie: www.iaapa.org/eas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *