Symposium over creëren van betekenisvolle belevingen in attracties en attractieparken

Op woensdag 26 juni geven diverse sprekers in Breda hun visie op het creëren van betekenisvolle belevingen in attracties en attractieparken. Dit symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan unieke internationale opleidingsvariant Attractions & Theme Parks Management.

Het Botanicum in Efteling attractie Symbolica

Sprekers zijn Dr. Carissa Baker (UCF’s Rosen College of Hospitality Management, Orlando), Wim Strijbosch (PHD-candidate BUas), Olaf Vugts (Creatief Directeur Efteling) en diverse BUas alumni die inmiddels werkzaam zijn in de wereld van attractieparken, waterparken en dierentuinen.

Symposium: To Infinity & Beyond

De titel van het symposium is ‘To Infinity & Beyond’ en geeft het ambitieniveau van de ATPM-opleidingsvariant weer. Coördinator Bart Stadhouders hierover: ‘Inmiddels hebben we een goede naam in de markt van attractieparken. We werken intensief samen met grote merken. Ieder project is een real life case die we samen met een park of attractie ontwikken. Bovendien zijn onze alumni in de brede sector aan de slag, zowel nationaal als internationaal. We zien een gezonde toekomst voor onze opleidingsvariant en de afgestudeerden.” Op 26 juni komen ook alumni terug naar BUas. Er is inmiddels een grote community ontstaan van docenten, partners uit het werkveld, studenten en alumni. De ambitie voor de komende 5 jaar is om het programma door te ontwikkelen en samen met de partners te zorgen voor een goede doorstroom voor studenten naar het werkveld.

Een podium voor jong talent

Op het symposium wordt het podium gegeven aan diverse jonge talenten uit de attractieparken-industrie. Dr. Carissa Baker van Rosen College uit Orlando vertelt over toekomstige ontwikkelingen in de attractieparken branche en de rol van jong talent in de branche. PhD student (en oud-alumnus) Wim Strijbosch gaat in op The Neuroscience of Themed Entertainment. Olaf Vugts zal namens de Efteling onder andere ingaan op de samenwerking tussen onderwijs en industrie in het kader van tien jaar Efteling Academy. De middag eindigt met een panel bestaande uit oud-studenten die allemaal in de branche van attracties, dierentuinen en waterparken werken. Onder leiding van Reinoud van Assendelft de Coningh vertellen zij over hun jonge carrière en hun visie op de toekomst van de branche.

meer informatie: www.buas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *