Studiereis Big 5, deel 2; Toeristisch Limburg vernieuwt op steenkool-as

Dag twee van studiereis ‘The Big 5’ gaf een goed beeld van de ontwikkelingen in Zuid Limburg. Toerisme is hier in korte tijd ontwikkeld tot een van de belangrijkste economische dragers van het gebied. Topbedrijven en nieuwe initiatieven leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

continium

Continium en park Gravenrode; de positieve flow van Zuid Limburg
Continium is een wetenschapscentrum; een voortzetting van het vroegere Industrion. Maar waar het Industrion vooral keek nar het verleden van Limburg, besteed Continium vooral aandacht aan nieuwe technologische ontwikkelingen. En met succes; Ook scholen waarderen het vernieuwde museum waar kinderen zelf aan de gang gaan met proefjes en opstellingen om de wereld van de wetenschap te beleven. Het is kenmerkend voor de hele regio; want Zuid Limburg kijkt tegenwoordig vol vertrouwen naar de toekomst.   www.continium.nl

 

Parkstad Limburg was volgens VVV directrice Anya Niewerda het lelijkste gebied van Nederland. In 1995 werd het masterplan Park Gravenrode aangenomen en heeft de hele regio de schouders er onder gezet. Nu wordt toerisme en recreatie als nieuwe economische drager omarmd; en met succes. Tien jaar nadat de eerste spade de grond in ging was Parkstad Limburg al de grootste toeristische bestemming van Zuid Limburg en de snelstgroeiende toeristische regio van Nederland. Het succes is voor een belangrijk deel te danken aan bestuurders die ondanks de grote scepsis hun plannen hebben doorgezet. Deze positieve ‘flow’ in Zuid Limburg zorgt er voor dat mensen en bedrijven durven te dromen en plannen maken voor een ‘Orlando aan de Maas’; het attractiecentrum van Europa.

 

Hans van Leeuwen en Peerke

Rederij Stiphout; perfect netwerkmoment
De tour over de Maas met een schip van rederij Stiphout bood de studiereisgroep een perfecte locatie om te netwerken. Op het ruime schip, waar de catering prima verzorgd was, wisselden de deelnemers makkelijk van plek en was er de rust om de belevenissen tot nu toe te evalueren. En dat alles in een inspirerende omgeving; want op de Maas in dit heuvelachtige deel van Nederland, waan je je bijna in het buitenland.

Men rondleiding door de steenkolenmijn en bijbehorende bierproeverij, maakten de deelnemers kennis met een van de oorspronkelijke attracties van de streek, die nog steeds voor groot vermaak zorg; zeker als je een oorspronkelijke gids als Peerke mee krijgt.

www.stiphout.nl

 

 

Deskundige test het indoor speelpark van Gaia

Gaia Park; voorsprong door nieuw concept
Gaia Park won de afgelopen drie jaar de prijs voor de beste dierentuin in de Benelux. Het hele concept van het park is in één keer neergezet. Dit in tegenstelling tot Burgers’ dierenpark dat in de loop der jaren organisch is gegroeid. Ook hier speelt weer de locale trots op de bedrijven in de eigen regio een belangrijke rol. Voor het nieuwe seizoen hebben inmiddels 47.000 mensen een abonnement besteld. Ook de zakelijke markt levert een bijdrage aan de bedrijfsvoering. Twee jaar geleden werd een business deel geboud met o.a. een buffetrestaurant en daar zijn inmiddels al 35.000 mensen ontvangen.

De dierentuin zorgt ook met grote regelmaat voor vernieuwingen. Zo is er in het weekend van 9 april voor het eerst een roofvogelshow gestart. De 600 plaatsen zaten snel vol. De indoor speelruimte in het Dinosaurusdeel is met voorrang gerealiseerd en slaat ook goed aan.
www.gaiapark.nl

Eén reactie

  1. We hebben twee geweldige dagen meegemaakt. Veel gezien en geleerd maar ook zeer veel nieuwe contacten erbij. Bovendien was het met 100 man ook nog eens erg gezellig. Ik kijk nu al weer uit naar 2012!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *