Stijgende bezoekcijfers voor Rotterdam in 2014

Het toerisme in Rotterdam is in 2014 gegroeid; de bezoekcijfers laten een stijging van 7% zien ten opzichte van het jaar ervoor. De hotels zagen het aantal overnachtingen toenemen tot bijna 1,5 miljoen, een stijging van 18,2% ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit de jaarcijfers die gisteren werden gepubliceerd door Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor het aantrekken van bezoekers, bedrijven en bewoners.

rotterdamDe hotelovernachtingen laten zien dat veruit de meeste bezoekers uit eigen land komen (48,5%), gevolgd door Groot-Brittannië, Duitsland en België.

Attracties
Ook de bezoekcijfers van de attracties stegen met 4,1% naar ruim 3 miljoen. Diergaarde Blijdorp blijft de beste bezochte attractie, gevolgd door Spido en Plaswijckpark. De Rotterdamse musea zagen het aantal bezoeken stijgen met 11,3%. In absolute aantallen steeg het bezoek van ruim 900.000 naar ruim 1.000.000 bezoeken. Bijna alle musea behaalden een stijging in 2014.

Evenementen
De jaarlijks terugkerende evenementen zagen ook het aantal bezoekers stijgen, met 4,8% naar ruim 3,9 miljoen. Marathon Rotterdam, Rotterdam Unlimited en City Racing Rotterdam waren het meest populair. Van de evenementen waarvoor een kaartje gekocht moet worden, is het International Film Festival Rotterdam het best bezochte evenement.

Tot slot kende Rotterdam The Hague Airport een groei van 9,4% van het aantal inkomende passagiers naar 818.282. Met de groeiende bezoekcijfers zet Rotterdam de stijgende lijn van de afgelopen jaren door.

Bron en meer informatie: rotterdam.toeristischebarometer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *